Schoonmaakazijn wasmachine vetluis

Schoonmaakazijn in de wasmachine om vetluis te verwijderen

Als je regelmatig de was doet, dan is de kans groot dat je wel eens van vetluis hebt gehoord. Vetluis is een hardnekkig probleem dat kan ontstaan als je veel op lage temperaturen wast en niet de juiste wasmiddelen gebruikt. Gelukkig kun je met behulp van schoonmaakazijn dit probleem verhelpen. In deze blog bespreken we hoe je schoonmaakazijn kunt gebruiken om vetluis uit je wasmachine te verwijderen.

Wat is vetluis?

Vetluis is een ophoping van zeepresten, kalk en vuil in de wasmachine. Dit kan ontstaan doordat weinig gebruikte programma’s op lage temperatuur worden gedraaid en wasmiddel- of wasverzachterresten zich ophopen. Dit kan leiden tot een onaangename geur in de wasmachine en negatieve gevolgen voor jouw wasgoed. Vetluis is een veel voorkomend probleem en kan zich overal in de machine ophopen, dus niet alleen in de trommel, maar ook in de wasmiddellade, het zeepbakje en de filters.

Hoe schoonmaakazijn werkt

Schoonmaakazijn is een wondermiddel als het op schoonmaken aankomt. Het heeft antibacteriële en ontkalkende eigenschappen en is ook nog eens ontzettend goedkoop. Om je wasmachine weer fris te laten ruiken en de vetluis te verwijderen, gebruik je schoonmaakazijn als volgt:

Stap voor stap gebruik van schoonmaakazijn in de wasmachine

1. Leeg de wasmachine en verwijder eventuele resten wasgoed.
2. Giet ongeveer 2 koppen schoonmaakazijn in de wasmiddellade.
3. Laat de lege wasmachine draaien op de langste en heetste cyclus.
4. Voeg tijdens het draaien eventueel nog wat extra schoonmaakazijn toe. Dit kan je doen door het rechtstreeks in de trommel te gieten.
5. Als de machine klaar is, verwijder je alles wat je kunt (filters, wasmiddellade, etc.) en maak je deze schoon met een oude tandenborstel gedoopt in schoonmaakazijn.
6. Laat de wasmachine zonder wasgoed nog twee keer draaien, beide keren op de heetste temperatuur en met een kopje schoonmaakazijn in de wasmiddellade.

Tips

– Het is aan te bevelen om de wasmachine minimaal een keer per maand te reinigen met schoonmaakazijn om vetluis te voorkomen.
– Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van wasverzachter. Hierdoor stolt vet op de trommel en worden kalk, vuil en zeepresten aangetrokken.
– Was elk seizoen een keer op 90 graden, om de machine grondig schoon te maken.

Conclusie

Vetluis is een vervelend probleem dat regelmatig voorkomt in de wasmachine. Gelukkig kan dit eenvoudig worden verholpen met schoonmaakazijn. Door de stappen in dit artikel te volgen, kun je je wasmachine weer fris laten ruiken en voor verschillende andere huishoudelijke taken gebruiken. Vergeet niet om regelmatig te reinigen om toekomstige ophopingen te voorkomen.

Veelgestelde vragen

1. Kun je het beste witte of natuurlijke schoonmaakazijn gebruiken?

Witte schoonmaakazijn werkt het beste voor het reinigen van de wasmachine. Natuurlijke schoonmaakazijn werkt ook, maar wat minder sterk.

2. Hoe vaak moet ik mijn wasmachine reinigen met schoonmaakazijn?

Het is aan te bevelen om de wasmachine minimaal een keer per maand te reinigen met schoonmaakazijn.

3. Kan ik schoonmaakazijn gebruiken voor andere huishoudelijke taken?

Ja, schoonmaakazijn is een geweldige allesreiniger. Je kunt het gebruiken voor het reinigen van de vloer, badkamer, keuken, en zelfs voor het ontkalken van waterkokers en koffiemachines.

4. Kan ik schoonmaakazijn gebruiken op een wasmachine met een eigen reinigingsprogramma?

Nee, als je wasmachine een eigen reinigingsprogramma heeft kun je beter de instructies van de fabrikant volgen. Het gebruik van schoonmaakazijn op deze wasmachines kan de machine beschadigen.

5. Helpt het gebruik van azijn bij het wassen van mijn kleren?

Ja, het gebruik van schoonmaakazijn kan helpen bij het verwijderen van geuren en het verzachten van kleding. Voeg ¼ kopje schoonmaakazijn toe aan de wasmachine om dit te bereiken.

Veelgestelde vragen

Wat is vetluis?

Vetluis is een ophoping van zeepresten, kalk en vuil in de wasmachine.

Hoe schoonmaakazijn werkt

Schoonmaakazijn heeft antibacteriële en ontkalkende eigenschappen en is ook nog eens goedkoop.

Hoe vaak moet ik mijn wasmachine reinigen met schoonmaakazijn?

Het is aan te bevelen om de wasmachine minimaal een keer per maand te reinigen met schoonmaakazijn.

Kan ik schoonmaakazijn gebruiken voor andere huishoudelijke taken?

Ja, schoonmaakazijn is een geweldige allesreiniger.

Kan ik schoonmaakazijn gebruiken op een wasmachine met een eigen reinigingsprogramma?

Nee, gebruik schoonmaakazijn niet op wasmachines met een eigen reinigingsprogramma.

Helpt het gebruik van azijn bij het wassen van mijn kleren?

Ja, het gebruik van schoonmaakazijn kan helpen bij het verwijderen van geuren en het verzachten van kleding.