Schimmel badkamer verwijderen

Schimmel badkamer verwijderen

Het is erg lastig om van schimmel in de badkamer af te komen. Het is dan ook moeilijk hiervoor een oplossing te vinden. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd, want als u het goed aanpakt dan is de schimmel binnen mum van tijd verdwenen. Lees hieronder meer over de verschillende zaken die schimmel teweegbrengen en hoe u deze slim af kan zijn door van tevoren maatregelen te nemen.

De oorzaak van schimmel in de badkamer

Schimmel groeit vaak het beste in ruimtes waarin het nogal broeierig of vochtig is, zoals de keuken of de badkamer. Ook de kelder moet er soms aan geloven. Schimmels worden teweeggebracht door condensatievocht, omdat warme lucht kouder wordt en dan niet voldoende kan ontsnappen door een gebrek aan ventilatie. Als je bijvoorbeeld erg heet gaat douchen, dan kan de warme lucht maar slecht ontsnappen en blijft in de badkamer. Hierdoor ontstaat dus schimmel, bijvoorbeeld op het plafond van de badkamer of in de randjes op de vloer. De keuken is ook geliefd bij schimmel, omdat de hete stoom van pannen voor een fijne plek zorgen, zeker als de afzuigkap niet goed zijn werk doet.

Schimmel is gevaarlijk voor de volksgezondheid, en dan hebben we het vooral over zwarte schimmel. Dit kan op den duur voor longproblemen en andere gezondheidsproblemen zorgen, iets wat natuurlijk voorkomen dient te worden. Zorg ervoor dat u dus niet al te veel van dit soort schimmel inademt en probeer de badkamer en keuken vrij van schimmel te houden.

3 ultieme tips om schimmel in de badkamer te slim af te zijn: Met deze 3 tips verdwijnt de schimmel in de badkamer als sneeuw voor de zon

In een gelukkige situatie, heeft u nog geen schimmel in uw badkamer. Heel fijn, maar schimmel kan altijd nog op de loer liggen. Het is daarom verstandig om uw badkamer goed bij te houden en alles goed schoon te maken. Hieronder vindt u een aantal tips hoe u uw badkamer zo fris mogelijk kan houden zonder schimmel een vrijbrief te geven.

Tip 1: zorg ervoor dat uw badkamer opwarmt voor u onder de douche springt

Als u een verwarming in uw badkamer heeft, is het een goede keuze om uw verwarming aan te zetten voordat u onder de douche springt. Als u een paar minuutjes van tevoren de verwarming op een hoge stand zit, dan wordt de volledige badkamer opgewarmd, net als de vloer en de muren. Op deze manier is er veel minder waterdamp en kan dit ook niet voor schimmel zorgen in een later stadium.

Tip 2: zet de ventilatie aan na afloop

Het is ook van essentieel belang dat u de ventilator zijn werk laat doen na uw douchebeurt. Op deze manier kan de warme lucht weer goed ontsnappen, aangezien de kans op schimmel groot is als deze warme lucht in de badkamer blijft hangen. Op deze manier is de badkamer vele malen minder vochtig. Als u niet over ventilatie beschikt, kunt u er ook voor kiezen een raam open te zetten. Alle kleine beetjes helpen.

Tip 3: de redder in nood: HG natuursteen beschermer

Als u duurzame materialen in de badkamer heeft, dan kunt u uitwijken naar HG natuursteen beschermer. Dit product is ideaal en beschermt uw badkamer tot in de puntjes tegen schimmel. Op deze manier wordt het materiaal extra goed beschermd, omdat het nu een soort extra laagje heeft zodat bepaalde stoffen het product niet kunnen binnendringen. Water en vlekken hebben geen schijn van kans meer, dus schimmel is vanaf nu verleden tijd!

HG: eerste hulp bij schimmel in de badkamer

HG helpt bij schimmel! HG weerplekken, vocht- en schimmelreiniger is bij uitstek het product dat u dient te gebruiken bij het verwijderen van hardnekkige schimmel. Op deze manier wordt de schimmel op een efficiënte manier bestreden. Zelfs schimmel op de lastige plekjes verdwijnt als sneeuw voor de zon. Die ellendige, zwarte plekken zijn binnen mum van tijd verdwenen, ook op het plafond.

De HG schimmelreiniger schuimspray is een geweldig product met een efficiënt goedje zodat de schimmel binnen een vrij kort tijdsbestek verdwijnt. Vanwege het schuim, trekt het goedje beter in en kan de schimmel sneller worden verwijderd. Daarnaast heeft het product geen onprettige geur.

De voegen in de badkamer zijn de perfecte plek voor schimmel, in een doorsnee badkamer ziet het normaal gesproken altijd zwart van schimmel. Het is hier altijd lang vochtig, dus dat is de perfecte broeiplek voor schimmel. Gelukkig biedt HG schimmelreiniger de ideale uitkomst.

Algemene tips bij het verwijderen van schimmel in de badkamer

Het verwijderen van schimmel in de badkamer is een koud kunstje met deze drie tips. Er worden op heel veel websites diverse manieren omschreven waarmee u schimmel uit uw badkamer kan verwijderen. Als u benieuwd bent naar deze efficiënte manieren, dan moet u vooral verder lezen! Zelfs de vieste plekjes worden weer brandschoon met deze drie tips. Dat wil toch iedereen?! Deze methoden zijn zeker het proberen waard!

Tip 1: gebruik soda om van schimmel in de badkamer af te komen

Een welbekende manier om van schimmel in de badkamer af te komen is door soda te gebruiken. Los zo’n 6 gram soda in ongeveer 1 liter water op en ga vervolgens met dit goedje aan de slag. Schrob erop los en u zal merken dat de schimmel steeds meer loslaat en verdwijnt. Vergeet niet om de plekken waar u het goed hebt opgesmeerd na te spoelen met water, omdat er anders brandplekken kunnen ontstaan!

Tip 2: azijn is een topmiddel voor schimmel

Iedereen heeft eigenlijk wel azijn in huis. Hoe fijn is het dan dit middel ook goed bij schimmel kan helpen?! Gebruik een spons of een klein doekje en gooi hier wat azijn op. Laat dit even intrekken en ga er dan op los! Doordat azijn zo zuur is, zal de schimmel langzaam verdwijnen. Vergeet niet om de badkamer goed te luchten, omdat de azijnlucht niet heel prettig is.

Tip 3: bleekwater is your best friend

Als u toevallig bleekwater in huis heeft, dan kunt u dit zeker inzetten in uw gevecht tegen schimmel. Meng zo’n 25 ml bleekwater in een emmer met 1 liter water en pak er een doekje bij. Laat dit doekje intrekken en na zo’n vijf minuutjes kunt u ermee gaan deppen op de schimmelplekken. Pas op dat u geen vlekken maakt, omdat het goedje kan bijten!

Als u onze tips heeft opgevolgd en u toch amper resultaat ziet, dan is het wellicht een goed idee om een van onze hardnekkige schimmelreinigers te kopen. Dit zorgt ongetwijfeld voor een topresultaat! U zal merken dat de schimmel snel is verdwenen als u dit product gebruikt heeft.

Mocht u zelf een goede tip hebben om van schimmel af te komen, aarzel niet om ons te benaderen!