Rode wijn vlekken

Rode wijn vlekken 1Rode wijn is ronduit geweldig. De beste uitvinding na gesneden brood en het wiel. Helaas worden we na een paar wijntjes genuttigd te hebben net iets minder voorzichtig en.. voordat je het weet heb je een vlek in je kleding of bankstel. En dat is vervelend, want een vlek van rode wijn is hardnekkig. Maar, geen nood! Dit artikel beschrijft hoe je rode wijn vlekken kunt verwijderen uit kleding en bankstel.


Rode wijn vlekken uit kleding of tafellaken verwijderen

Het belangrijkste met rode wijn vlekken is dat er direct gehandeld wordt. Dus, uit met het bevlekte kledingstuk en aan de slag maar. Dep als eerste met een schone, vochtige doek de overtollige wijn van de vlek. Zeker niet gaan wrijven aangezien je de wijn dan verder in de vezels van de stof wrijft. DEPPEN dus.

Na het deppen span je de stof strak. Dit kan je bijvoorbeeld boven de wasbak doen. Na het strak spannen gooi je flink wat zout op de wijnvlek. Niet te zuinig zijn, een aardige laag! Treuzel hier niet te lang mee. Hoe sneller je het zout kunt aanbrengen des te groter de kans dat de vlek helemaal verwijderd kan worden. Na een minuut of vijf spoel je met kokend water de vlek uit. Daarna kan het kledingstuk of het tafellaken direct in de wasmachine. Heeft je machine een speciaal vlekken programma? Maak daar dan gebruik van. Heb je Vanish Oxi Action in huis? Doe dat dan bij je kledingstuk en wassen maar.


Rode wijn vlekken uit bankstel verwijderen

Een bankstel kan helaas niet in de wasmachine. Daarom moeten we bij het verwijderen van rode wijn vlekken uit de bank iets creatiever te werk gaan. Men roept altijd om witte wijn bij rode wijn vlekken, en dat is zeker geen gek idee. Met witte wijn kan je de rode wijn vlek ‘onschadelijk’ maken. Aanbrengen, deppen, doek uitspoelen en herhalen. Let er wel op dat je bij het gebruik van witte wijn ervoor zorgt dat je alle witte wijn ook zoveel mogelijk uit het bankstel verwijdert om eventuele andere vlekken te voorkomen. Geen witte wijn voorhanden? Melk en jenever zijn ook twee geroemde ‘schoonmaakmiddelen’ om rode wijn te verwijderen uit het bankstel. Zorg er in ieder geval voor dat je naderhand goed schoonmaakt met een schone doek en koud water zodat alle resten zoveel mogelijk zijn verdwenen.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>