Zanussi droger

Zanussi droger

Kies je voor een Zanussi droger, dan is de meest energiezuinige een A+++ of A++ model. Een warmtepomp zorgt er voor, dat je kleding op functionele wijze droog word. Veel beter voor je energierekening en het milieu. Een Zanussi droger maakt ook heel weinig lawaai. Een lage droogtemperatuur zorgt er voor dat je minder energie verbruikt en je kleding veel langer mooi blijft!

Waarom een wasdroger gebruiken ?

Er zijn nog legio mensen die hun wasgoed buiten aan de waslijn laten wapperen. Dit is dan ook verreweg de meest goedkope manier van wasgoed laten drogen. Wasgoed wat buiten is gedroogd, ruikt ook heerlijk fris, wordt kreukvrij van de waslijn gehaald en slijt minder dan in een wasdroger. Wanneer je echter niet de mogelijkheid hebt om je wasje in de buitenlucht te laten drogen zal iets ander moeten verzinnen. Je kunt wasgoed binnenshuis drogen of een wasdroger aanschaffen.

Wasgoed binnen drogen

Wasgoed binnenshuis laten drogen is net zo energiezuinig als buiten. Je moet echter wel over genoeg vierkante meters in je huis hebben. Dekbedhoezen en onderlakens vragen een behoorlijke ruimte om uit te hangen. Veel mensen drogen hun was op zolder en laten grote stukken wasgoed in het trappengat opdrogen. Dit kan dan prima aan een wasgoedrek. Wanneer je het wasgoed in een onverwarmde ruimte hangt, duurt het wel wat langer voor het droog is. Het is ook belangrijk om goed te ventileren wanneer de was binnen wordt gedroogd. Door vocht kunnen allerlei schimmels ontstaan.

Grote gezinnen

Vooral gezinnen met 3 of meer kinderen zijn ermee gebaat om een wasdroger aan te schaffen. De ruimte in huis is belangrijker om te gebruiken voor de kids, dan om een was te drogen. Grote gezinnen hebben dagelijks te maken met veel wasgoed. Buiten drogen is misschien een optie, maar dan moet het weer ook meezitten. Het Hollandse weer heeft nu niet bepaald het klimaat om dag in dag uit buiten te drogen. Een wasdroger is in deze een unieke uitvinding om je was droog te krijgen.

Voor- en nadelen

Een voordeel van een wasdroger is bijvoorbeeld dat je snel het wasgoed weer in de kast hebt liggen en dat je huis niet vol staat met wasgoedrekjes. Het wasgoed komt heerlijk zacht uit de droger en vooral handdoeken voelen heerlijk donzig aan. Aan de andere kant is was drogen in de droogtrommel extra slecht voor kleding. Het slijt veel sneller. Je kunt dit zien aan de pluizen die in de filter blijven hangen.

Een nadeel kan zijn, dat er meer energieverbruik nodig is om je was droog te krijgen. Daarom is het verstandig om je licht op te steken bij het merk Zanussi. Dit merk heeft prima wasdrogers die zo min mogelijk energie verbruiken.

Zanussi wasdroger

De Zanussi wasdroger is relatief goedkoop wanneer je bedenkt hoeveel mogelijkheden deze drogers hebben. De A+ is al een behoorlijk zuinig exemplaar. De A+++ drogers zijn wel heel erg goedkoop in energieverbruik en je boekt ook nog eens hele goede resultaten met dit apparaat. Met Zanussi heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt een condensdroger, afvoerdroger of een warmtepompdroger aanschaffen.

De warmtepompdroger

Met de Zanussi ZDH8345NW haal je een slimme droger in huis. Dit apparaat zorgt voor geoptimaliseerd energiegebruik en wordt de juiste droogtijd voor elke lading precies afgestemd. Er zit één filter in dit apparaat die regelmatig gereinigd moet worden. Doordat de was er vrijwel kreukloos uit komt is er minder strijktijd nodig. Deze droger heeft een omkeerbare deur zodat je flexibel kunt plaatsen.

Het vulgewicht is een ruime 8 kilo wasgoed en het geluidsniveau 67 db. Kortom een prettige machine die in elk huishouden past.

Condensdroger

De Zanussi Zdhbari is een condensdroger met een A++ energielabel. Deze wasdroger heeft een AutoAdjust functie welke op lage temperaturen de was prima droogkrijgt. Je bespaart 50% energie in vergelijking met een traditioneel model. Slimme sensoren detecteren hoe vochtig het wasgoed in de machine is. Beschikt over een Easy Iron programma. Dit zorgt voor weinig kreukels dus minder strijken. Katoenen en synthetische stoffen kunnen samen worden gedroogd. Een wasdroger die door de omkeerbare deur overal is te plaatsen.

Afvoerdroger

De Zanussi ZTE7103BZ  afvoerdroger heeft een vochtigheidssensor die een optimaal resultaat geeft. Aan het eind van het programma wordt een signaal afgegeven dat de was droog is. Een mooie grote vulopening zodat gemakkelijk was in de droger kan worden gestopt. Een nadeel van deze droger is dat het energiegebruik wat hoger is dan voorgaande drogers. Het energielabel is dan ook een C.

Toch wordt deze wasdroger door veel mensen als prima gereviewd. De prijs/kwaliteitverhouding is dan ook goed en de was komt er goed droog uit, dankzij de sensor. Een gemakkelijke bediening en de fabrieksgarantie van 2 jaar zorgen ervoor dat de machine tóch een aantrekkelijke aankoop kan zijn.

Wasdroger reinigen

Regelmatig heeft een droger een schoonmaakbeurtje nodig. Maak in ieder geval na elke droogbeurt de pluizenfilter schoon. Laat je de pluis te lang zitten dan scheelt dit in de energiekosten.

De condens- en warmtedrogers vangen vocht op in een condensbakje. Leeg dit bakje (mits deze is aangesloten op een waterafvoer) na iedere droogbeurt.

Warmtewisselaar

Maak de condensor regelmatig schoon. Er zijn wasdrogers die via een lampje aangeven dat er gereinigd moet worden. De condensor moet in ieder geval elke 20 droogbeurten worden schoon gemaakt.

Luchtafvoerslang

Een luchtafvoerdroger is voorzien van een afvoerslang. Deze zal na verloop van tijd vies worden. De lucht uit de droger wordt dan niet heel goed meer afgevoerd. Zorg dat de afvoerslang regelmatig wordt schoongemaakt, door deze te behandelen met de stofzuiger. Alle pluizen, die in de slang zitten, worden zo goed weggezogen en er vindt weer een goede afvoer plaats.

De sensor

Wanneer je de binnen- en buitenkant met een mild schoonmaakmiddel gaat reinigen, neem dan ook de vochtsensor even mee. Deze sensor zit in de trommel en wanneer deze vies is zal je wasdroger minder goed zijn werk doen. Maak de sensor met een vochtig doekje schoon.

Tot slot nog een aantal bespaartips

  • Als het mooi, droog weer is hang het wasgoed dan buiten op. Wind en zonlicht zijn gratis.
  • Droog je was in de droger wanneer je een volle trommel kan draaien. Dit kost minder energie dan twee halfvolle trommels wasgoed.
  • Filters op tijd ontdoen van pluizen en stof. Het liefst na elke droogbeurt.
  • Combineer strijkdroog met kastdroog.
  • Gebruik wasdrogerballen of een gewone tennisbal. Het zorgt ervoor, dat vooral je handdoeken, lekker zacht uit de droger komen.

Leave a Reply