Xiaomi luchtreiniger

Xiaomi is een Chinese fabrikant. Het merk heeft veel succes geboekt op het gebied van technologie zoals een grote vooruitgang op hun smartphones die concurreren met Samsung. Verder heeft het merk “MI” SmartTV’s, Smartphones en diverse huishoudelijke apparatuur zoals luchtverfrissers en stofzuigers. Xiaomi is een grote organisatie welke sinds 2010 door Lei Jun in het leven werd geroepen. Het merk heeft vele successen geboekt door haar unieke innovatie. De producten worden genaamd met de naam “MI”, de MI user interface. Het merk staat vooral bekend om de lagere prijzen van high range smartphones. Maar ook met huishoudelijke elektronica boekt het merk sterke vooruitgang.

Luchtreinigers van Xiaomi

Het is heel fijn als je nare geurtjes zoals sigarettenrook, muffe lucht, huisdieren lucht en rioollucht snel uit je huis kunt verwijderen. Dit kan met de moderne luchtreinigers van Xiaomi. Veel modellen hebben cilindrische filters waardoor elke lucht volledig wordt omgezet in schone lucht. Door meerdere lagen werkt het reinigingssysteem stapsgewijs. De grove stoffen zoals haar, zand en pluizen worden eerst gefilterd. Vervolgens worden ziektekiemen zoals bacteriën, stofmijten en pollen uit de lucht gehaald. De laatste optie verwijderd gasmoleculen zoals zweetlucht, WC lucht, ammoniak, etenslucht en andere onaangename geuren zoals een hondenlucht. Dit bevat een kwalitatief drie-delig zuiver systeem.

Xiaomi heeft luchtreinigers die via de app en spraakbediening zijn in te stellen. Veel luchtreinigers zijn vrijwel geluidloos en kunnen prima s’ nachts hun werk doen op de slaapkamer met de slaapmodus. Luchtreinigers zorgen dus ook voor minder kans op astma, verkoudheid, griep en allergie.

Verder is het belangrijk bij de aanschaf van een luchtreiniger te letten op kwaliteit en levensduur. Je wilt dat je jarenlang met het apparaat kunt doen. Xiaomi heeft gecertificeerde luchtreinigers die goed uit testen zijn gekomen. Ze zijn dan aan diverse (schadelijke) stoffen blootgesteld die ze prima konden doorstaan zonder defect te raken. De beste filters zijn de HEPA filters die gezondheidsproblemen door het inademen van schadelijke elementen beperken. Deze moeten beschikken over de beste kwaliteit omdat deze filters de schoonste lucht produceren. Luchtreinigers beschikken over diverse gezondheidscertificeringen. Bij mensen met longziekten is zo een certificering van extra belang.

Luchtreinigers beschikken over een bepaalde ververs snelheid. Dit wordt uitgedrukt in CADR. De meeste goede reinigers met HEPA filter hebben een reinigingssnelheid van rond de 320 m3/u. Er wordt dan 5 m3 aan lucht per uur in de woning ververst. Veel soorten Xiaomi luchtreinigers hebben nog ondersteunende carbon filters en primaire filters die samen met de HEPA alle schadelijke elementen uit de lucht in een snelle tijd verwijderen. Zo ook bacteriën, schimmels, haren, stof, pluizen en pollen. Zeker in dichte ruimtes (zonder raam dat open kan) of ruimtes waar makkelijk schimmelvorming ontstaat is een luchtfilter onmisbaar. Denk aan de kelder en badkamer. Een HEPA filter moet gemiddeld om de 6-12 maanden worden vervangen. HEPA verwijderd ongeveer 99,99% schadelijke stoffen.

Ook heeft het merk luchtreinigers met lasersensoren en (OLED) schermen. Deze luchtreinigers zijn voorzien van slimme bediening met een app. Dit samen met een indicatielampje die de luchtkwaliteit meet. Voor elke ruimte is een luchtverfrisser. De een kan een kleine ruimte in korte tijd zuiveren, de ander is geschikt voor grote ruimtes. Dit staat ook aangegeven bij aankoop.

Leave a Reply