Venta luchtbevochtiger

Het bedrijf Venta werd in 1981 in Duitsland opgericht en bestaat dus 40 jaren. Als een echte pionier ontwikkelde Fred Hitsler zijn eerste luchtbehandelingsapparaat in een garage. De Venta luchtbevochtigers verhogen de luchtvochtigheid en op hetzelfde moment reduceren ze daarin de hoeveelheid stoffen die niet goed zijn voor onze gezondheid, op voorwaarde dat die vanzelf in water worden vastgehouden. Nog altijd fabriceert Venta alleen luchtbehandelingsapparaten. Inmiddels is het bedrijf in veel landen actief, inclusief het verre oosten.

Opdeling

Venta deelt het productaanbod op in de volgende groepen:

  • Airwasher en Luchtbevochtiger
  • Luchtreiniger
  • Hybride
  • AirConnect

De luchtreinigers worden ook kort besproken, omdat de daarin toegepaste technologie ook voor de hybride apparaten wordt gebruikt. Bij AirConnect praten we over het draadloos bedienen van de apparaten. Daarvoor hebben de apparaten firmware ingebouwd en is er een app die je op een smartphone kunt installeren.

Airwasher en Luchtbevochtiger

In de winter kan door de verwarming in huis de luchtvochtigheid laag worden, wat niet goed is voor onze gezondheid, en onze kamerplanten. Deskundigen bevelen een relatieve luchtvochtigheid van 40% tot 60% aan. Met een airwasher wordt de luchtvochtigheid binnen dat bereik gebracht. Maar een airwasher doet meer. Zonder toevoeging van allerlei middelen worden met het gebruik van water stoffen die slecht zijn voor onze gezondheid uit de lucht verwijderd. Hierbij wordt zeer weinig stroom verbruikt. In een airwasher wordt schoon water gebruikt. De lucht uit de omgeving gaat door een groep lamellen, die in dat water ronddraait. Daardoor verdampt lucht, die een fijne nevel vormt. Die nevel doet de luchtvochtigheid toenemen. We praten dus over de verdamping van koud water. Allerlei stoffen in de lucht worden gevangen door de lamellen, die in het water worden gewassen. Er vindt dus daadwerkelijk wassen van lucht plaats. De reiniging van zo’n apparaat is heel eenvoudig. Eens per twee weken vervang je het water, leeg je de opvangbak en spoel je de lamellen schoon. Venta biedt drie modellen in deze groep van producten. Ze werken op dezelfde manier. Alleen de capaciteit verschilt. De grootste is geschikt voor ruimtes tot 55 m².

Luchtreiniger

In de Venta luchtreinigers worden vier filters gebruikt om fijne stof, stofdeeltjes en allergenen uit de lucht te verwijderen. Tot 99,995% daarvan wordt weggefilterd. Twee van de filters zijn voor het grove stof en twee zijn zogenoemde HEPA 14-cleanroomfilters. Met een sensor past het apparaat zich aan aan de luchtkwaliteit. De Venta luchtreinigers zijn geschikt voor ruimtes tot 75 m².

Hybride

In de hybride luchtbehandelingsapparaten van Venta worden de technieken gecombineerd, die in de twee voorgaande paragrafen zijn besproken. Er wordt dus zowel de koudwaterverdamping als de luchtfiltering met vier filters toegepast. Een airwasher verwijdert ook verontreinigingen uit de lucht, maar dat gaat niet zover als de techniek met de vier filters. Daarom is een combinatie zinvol: luchtbevochtiging en nog effectievere luchtfiltering. Venta biedt twee hybride modellen.

Leave a Reply