Vaatwasser zwart

Vaatwassers zijn modern. Tegenwoordig zijn de volledig integreerbare modellen zeer onopvallend. Als je een zwarte keuken hebt of contrast wilt creëren met lichte keukenonderdelen en donkere, kun je voor een zwarte vaatwasser gaan. De integreerbare en semi integreerbare vaatwassers hebben weggewerkte bedieningspanelen en zien er meer uit dan een onderdeel van de keuken. Zwart is chique en wordt het minst snel vuil. Je kunt gaan voor bijvoorbeeld een zwarte glanzende of zwarte matte vaatwasser. Ook zien we veel zwarte vaatwassers gecombineerd met bijvoorbeeld een zilverkleurig handvat of bedieningspaneel. De machines zijn net zo stijlvol als de rest van het keuken interieur.

Het aanschaffen van een zwarte vaatwasser

Je let vooral ten eerste op het energieverbruik. Als je goedkoop uit wilt zijn kies je een label die het meest zuinige verbruik aangeeft. Dit is vooral A of A+, maar ook label B en C zijn zuinig. Met D, E en F verbruik je een stuk meer water, stroom en gas. Je kunt ook kijken of je vaatwasser makkelijk aangesloten kan worden op de leidingen die directe toevoer naar het warme water geven. Het kost dan zo min mogelijk gas om het water van de machine te verwarmen.

Daarnaast kijk je hoeveel spullen je in het apparaat kwijt kunt. Dit wordt uitgedrukt met couverts. Ga je iedere avond voor veel gasten de afwas doen? Zorg ervoor dat alle couverts een inkeer in de machine kunnen. Het scheelt veel energie als je ineens de afwas kunt laten doen door de vaatwasser.

Verder is het belangrijk om de juiste maat te meten. Je hebt kleine zwarte vaatwassers voor op het aanrecht. Deze zijn ideaal voor een persoons huishoudens. Ook kun je prima een vrijstaande zwarte vaatwasser met een minimalistische uitstraling in de keuken plaatsen.

Wil je niet al te veel herrie? Ga dan voor een vaatwasser die stil is tot ongeveer 43 db. Met 49 db of meer maakt de machine vrij veel lawaai. Als je de vaatwasser uitruimt is het tevens handig als het apparaat over (led) verlichting beschikt. Zeker in een donkere keuken is uitruim verlichting handig. Je kunt zo goed zien of de borden etc schoon genoeg zijn. Bepaalde soorten vaatwassers hebben intensieve wasfuncties. Met deze functies wordt een pan bijvoorbeeld optimaal gereinigd en hoef je deze niet meerdere keren opnieuw te laten wassen door het apparaat. Veel vaatwassers hebben een kinderslot en automatische open functie. De machine zit op slot voor de veiligheid als de hij aanstaat. Kinderen kunnen zo bijvoorbeeld de machine niet draaiende openen.

De automatische startfunctie is een zeer handige tool die op veel moderne vaatwassers zit. Je kunt zo de was op elk gewenst moment instellen, zelfs als je weg moet. Zo kun je de juiste tijd kiezen voor het wasprogramma. Wil je energiezuinig zijn? Ga dan voor vaatwassers met een ecologische stand. De was zal minder intensief zijn en er zal minder water worden verspilt. Met smart bediening kun je de machine zelfs vanuit de app op je telefoon instellen. Dat kan ook met veel andere moderne huishoudelijke apparatuur en verlichting. De smart bediening is innovatieve technologie die je in de keuken, in (robot)stofzuigers, vaatwassers en wasmachines steeds meer ziet.

Leave a Reply