Stoomgenerator Tefal

Tefal is opgericht in 1956 in Frankrijk door de Marc Grégoire. Tefal is met name bekend door de (bak)pannen met een antiaanbaklaag. Grégoire vond een manier om een teflonlaag op aluminium pannen aan te brengen. Dat gebeurde in 1954. Tefal is inmiddels opgenomen in de Franse Groupe SEB. Behalve Tefal bezit SEB ook onder andere Rowenta, Krups en Moulinex.

De Tefal producten

Hoewel Tefal bekend is van pannen, zijn er inmiddels veel meer soorten producten waar de naam Tefal op staat. Hoewel we het in dit artikel met name hebben over de stoomgeneratoren van dat merk, willen we laten zien welke andere typen producten Tefal nog meer biedt. Het bedrijf maakt de volgende opsplitsing:

  • Ontbijt (broodroosters, koffiezetapparaten en waterkokers)
  • Voedselbereiding (overige keukenapparaten daarvoor)
  • Elektrisch koken
  • Pannen & keukengerei
  • Weegschalen
  • Strijken

De stoomgeneratoren vallen in de laatste groep.

De groep strijken

Tefal deelt de strijkengroep op in strijkijzers (allemaal stoomstrijkijzers), stoomgeneratoren en kledingstomers. Bij de strijkijzers gaat het water in het strijkijzer zelf, terwijl dat bij een stoomgenerator in een apart apparaat gebeurt. Een kledingstomer werkt louter met stoom om vouwen en kreuken in kleding te verwijderen. We gaan in het vervolg nader in op de stoomgeneratoren.

Tefal stoomgeneratoren

We geven hier informatie over de stoomgeneratoren die Tefal op de markt brengt. Maar we beginnen met een uitleg over wat een stoomgenerator is. Waar zullen daarbij een vergelijking met het stoomstrijkijzer gebruiken.

Wat is een stoomgenerator?

Zoals in de vorige paragraaf is aangegeven, is een belangrijk verschil tussen een stoomstrijkijzer en een stoomgenerator, dat bij een stoomstrijkijzer het water om te stomen in het strijkijzer zelf gaat. Dat werkt prima als je niet veel kleding hoeft te strijken. Om het water in het strijkijzer te gieten, is niet eenvoudig. De capaciteit van het waterreservoir is niet erg groot. Een stoomstrijkijzer met water is wat zwaar en is betrekkelijk groot. Bij een stoomgenerator wordt het water in een apart apparaat tot stoom verhit. Die stoom heeft een hogere druk dan bij een stoomstrijkijzer en gaat via een flexibele slang naar het eigenlijke strijkijzer. De voordelen zijn een groter waterreservoir, dat bovendien gemakkelijk te vullen is. Het strijkijzer is relatief klein en licht, en daardoor gemakkelijker te hanteren.

Het Tefal aanbod

Tefal biedt 8 modellen stoomgeneratoren. Ze regelen automatisch de hoeveelheid en temperatuur. Dat voorkomt verbranding van kleding. Ze zijn anti-kalk. De kalk wordt opgevangen in een kalkreservoir. Voor de lastige kreuken kunnen ze een stoomstoot geven. Onder meer de gebruikte materialen, en de capaciteit van de stoomstoot, -druk en -afgifte van de diverse modellen verschillen. De prijzen lopen uiteen van € 99,99 en € 449,00. Het verschil tussen de prijs van het goedkoopste en duurste model is aanzienlijk. Daarom is het zaak om goed te weten wat je nodig hebt en de modellen grondig te vergelijken.

Leave a Reply