Stille stofzuiger

Is iedereen in het huishouden ook altijd zo geïrriteerd als je elkaar niet kunt verstaan tijdens het stofzuigen? Dat probleem is volkomen opgelost met een stille stofzuiger die zo min mogelijk db produceert. Een daarvan is de zelfredzame robotstofzuiger. Maar ook steelstofzuigers en traditioneel uitziende stofzuigers zijn tegenwoordig stil. De stofzuiger van deze tijd werk voornamelijk op een accu en moderne motor. Deze zijn geruisloos en hebben een zeer hoge zuigkracht zonder dat deze hoorbaar is.

De steelstofzuiger

Deze nieuw soort (cycloon) stofzuigers zijn makkelijk een trap naar boven te tillen omdat ze geen slang en stofzuiger kar meer hebben. Ze werken op een accu die snel is op te laden. De stofcapsule dient als een vervanging voor de stofzuigerzak. De meeste steelstofzuigers maken weinig geluid. Je zit rond de 60 decibel met een stille stofzuiger. De markt en technologie wat betreft huishoudelijk apparatuur is sterk vernieuwd. Er zijn steeds meer soorten stofzuiger modellen in de meest aantrekkelijke designs. Veel traditionele stofzuiger modellen beschikken nog steeds over een stofzuigerzak. Maar een stofcapsule is makkelijk te legen in de vuilnisbak en met water te reinigen onder de kraan. Je hoeft bij deze stofzuigers dus niet steeds opnieuw geld te investeren in stofzuigerzakken. De accu kan met een hoge zuigstand ongeveer 30 minuten gemiddeld mee. Ook laden deze apparaten zeer snel op. Met een gemiddelde zuigstand haal je meestal een uur.

Als je een stofzuiger koopt kun je direct zien welke geluidsniveau het apparaat heeft. Sommige stofzuigers worden bij 77db al stil genoemd terwijl de ander bij 55-60 db stil wordt genoemd. Ga dus voor een zo laag mogelijk geluidsniveau.

Hoe worden stofzuigers stiller gemaakt?

Dit voornamelijk door een geruisloze motor die wordt ingebouwd. Ook geluidsremmende materialen dempen de stofzuigers. Verder is de stroom van lucht beter van kwaliteit. De apparaten hebben dan steeds minder hinder in het geluid.

Stille robotstofzuiger

Ook robotstofzuigers worden steeds stiller gemaakt. De meeste soorten zijn 35-40 db luid terwijl een standaard stofzuiger al gauw 70-80 db produceert. Vaak heb je niet eens meer door dat zo een klein apparaat de vloer over rijdt terwijl jij rustig voor de TV een kop koffie drinkt. Onder de stille robotstofzuigers zijn intelligente soorten met zijborstels en dweil functies. Ook de keuze voor het type sensoren zoals het detecteren van obstakels en afgronden is af te wegen bij de keuze voor een robotstofzuiger. Het voordeel is dat ze makkelijk onder een nauwe kier door kunnen zoals de onderkant van een kast. De draaiende borstels aan de onderkant nemen het vuil het beste op als ze zuigen op gladde vloeren zoals steen en laminaat. Naast ronde stille robotzuigers kun je ook voor hoek-vormige en U-vormige modellen gaan. Deze pakken het makkelijkst het vuil in hoekjes mee. Het apparaat werkt op een accu en basisstation. Deze kun je prima onder een bank of kast plaatsen. De moderne robotstofzuigers kunnen lang doen op een batterij. Kies voor een rond de 6-8 cm zodat deze overal onderdoor kan. Hoe slimmer, hoe meer oppervlakten het apparaat automatisch meepakt en precies weet waar hij moet zijn.

Leave a Reply