Smalle vaatwasser

De juiste vaatwasser kopen is geen makkelijke zaak. Iedereen probeert dan zijn best te doen de uitgaven zo beperkt mogelijk te houden en om daarbij de verkeerde keuze te maken is geen optie. Bij het aanschaffen van een smalle vaatwasser wordt er meestal gelet op economische factoren, zoals: prijs, grootte en efficiëntie, en daarbij mag de functionaliteit niet over het hoofd gezien worden.

Een vaatwasser is een huishoudelijk apparaat waarvan iedereen verwacht dat deze goed zal moeten aansluiten in het bestaande interieur. Veel mensen kiezen de laatste jaren daarom ook voor een smalle vaatwasser. Of dat een goede keuze is, hangt helemaal af aan de behoeften. Een ding is iedereen het met elkaar over eens, afwassen is een onplezierige tijdrovende bezigheid en daarom zijn er vaatwassers om te dienen als hulp in de keuken.

Capaciteit smalle vaatwasser

Kies je voor een smalle vaatwasser dan is het belangrijk te weten wat de capaciteit is van het apparaat. Smalle vaatwassers zijn over het algemeen verkrijgbaar in twee standaard maten, namelijk met een breedte van 45 cm of 60 cm. De capaciteit van een smalle uitvoering hangt af van hoeveel sets servies erin passen. Met een set wordt dan bedoeld hoeveel borden, glazen en bestek er nodig is voor een persoon.

Vaatwassers met een breedte van 45 cm hebben doorgaans een capaciteit van 8 tot 10 sets borden en die met een breedte van 60 cm kunnen 12 tot 15 sets aan. Ze zijn daarom ook geschikt voor eenpersoonshuishoudens tot een klein gezin. Voor een groot gezin(vier personen of meer) is het totaal niet rendabel en is het verstandiger om er een te kiezen met een grotere inhoud.

Bediening: top toetsen of voorkant?

Een geïntegreerde top vaatwasser met top bediening heeft de bediening boven op de deur, waardoor deze niet zichtbaar is aan de voorkant wanneer deze gesloten is. Meestal gaat het hier om keukenapparatuur van hetzelfde merk en zal de handgrepen met elkaar overeenkomen met de rest van de keuken. Vaak wordt dan ook gekozen voor een verborgen bediening, zodat het geheel naadloos aansluit op de rest van het design in de keuken.

Kies je voor een vaatwasser met zichtbare bedieningselementen aan de voorkant, omdat dat je voorkeur is uit esthetisch oogpunt, dan kies je meestal voor een model die overal bij zult passen in elke keuken. Vaak zijn deze modellen te herkennen aan hun verzonken handvatten met een reeks bedieningsknoppen daarboven.

Draagbare uitvoering

Wanneer je totaal geen extra ruimte hebt in je keukenblok, omdat je bijvoorbeeld in een studio woning huurt, dan is een draagbare vaatwasser misschien de oplossing. Sommige van deze kleine en smalle modellen kunnen ook draagbaar zijn. Ze zijn zo ontworpen dat je ze makkelijk kunt aansluiten op de gootsteen. Wanneer de afwas gedaan is, kan de vaatwasser uit de weg worden gerold. Dit model is bijzonder geschikt voor alleenstaanden die niet altijd zin hebben om met de hand af te wassen, ook zijn ze makkelijk mee te nemen als je regelmatig van woonplek veranderd.

Leave a Reply