Singer naaimachine

Naaien is meestal een vorm van ontspanning. Voor weer anderen is naaien een vorm van creatieve expressie. Tegelijkertijd wordt er geld mee verdient. En uiteraard heb je voor professionele resultaten een uitstekende naaimachine nodig. Daarom werd de Singer naaimachine vervaardigd. Deze is een van de eerste machines ooit gemaakt. Het kwalitatief bedrijf I.M. Singer & Company werd daarom in 1851 opgericht door Isaac Merrit Singer. Tijdens de industriële revolutie werd het dankzij Singer de massa productie van kleding mogelijk gemaakt. Singer genoot meer populariteit vanwege de regeling waarbij personen middels huur en huurkoop reeds over een machine konden beschikken. Nu nog staat Singer symbool voor kwaliteit en efficiëntie.

Sooren Singer- naaimachines

Het is belangrijk om te weten dat er vier soorten Singer- naaimachines te verkrijgen zijn. Deze zijn vervaardigd naar type werkzaamheden. De mechanische Singer- naaimachine is de ouderwetse naaimachine waarvan de steken handmatig gesteld dienen te worden. Dit model komt tegenwoordig veel minder voor. Het elektronisch model bereiken tot wel 1300 steken per minuut. Dit maakt het model razend populair. De steken kunnen vanwege het digitaal karakter op het LCD-scherm van de machine worden geselecteerd. De borduurmachines zijn speciaal ingericht om de mooiste borduursels te maken. Ook de Overlock machine is een der creaties van Singer. Deze machine is ideaal voor het afwerken van de naaistukken. Ook is het ideaal voor het naaien van elastische kledij. De machines bieden snelheid en bovenal een professionele afwerking van de kledingstukken.

Bij het kopen van een Singer- naaimachine zijn er een aantal accessoires die je mee krijgt. Dit is een waar voordeel omdat deze hulpstukken die het naaien een stuk simpeler en comfortabeler maken, meestal niet goedkoop zijn. Deze accessoires zijn naaivoetjes, klosjes, naalden, draden maar ook oliën, borsteltjes en schroevendraaier voor onderhoud

Onderhoud

Het is belangrijk om de onderhoudstips van een Singer- naaimachine goed door te nemen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de machine gegarandeerd. Deze richtlijnen zijn door de fabrikant gegeven. Op het internet is de informatie ook verkrijgbaar. Deze zijn als volgt: Het is belangrijk om de stroom te onderbreken voordat je de machine gaat reinigen. Koppel de machine daarbij volledig los van de elektriciteit. Een vochtige doek is voldoende om de stofdeeltjes aan de buitenkant te verwijderen. Zorg ervoor datje daarnaast regelmatig de machine insmeert. Maar let op! Wanneer olie met stofdeeltjes in aanmerking komt, zal dit de werking van de machine beïnvloeden.

De prijs

De prijs vaneen Singer- naaimachine is variërend. Voor een beginneling is een eenvoudige machine al bevredigend. De prijs daarvoor betaald ligt rond de 100 euro. Ben je een professional dan wordt je aangeraden om een geavanceerdere machine aan te schaffen. De prijzen kunnen dan wel oplopen tot een bedrag van 1500 Euro.

Waar koop ik mijn Singer naaimachine?

Singer naaimachines kun je tegenwoordig overal kopen. Vele bedrijven zijn de verhandelaar van dit huismerk. Ook online zijn er shops waar je deze populaire naaimachines kunt kopen. Het voordeel van online bestellen, is dat er vaak reviews zijn aangegeven. Hierdoor is het makkelijker te bepalen waar je voor gaat. Aan online bestellingen zijn daarnaast ook vaak kortingen verbonden. Extra voordeel op de aanschaf van je naaimachine.

Leave a Reply