Sauber stofzuiger

Dit artikel gaat over Sauber stofzuigers. Sauber is opgericht in 2012 en maakt deel uit van Emerio. Emerio is een Zweedse onderneming en leverancier van huishoudelijke apparaten. Sauber maakt alleen stofzuigers. Ze maken de volgende drie typen: steelstofzuigers, stofzuigers en robotstofzuigers. In de volgende paragrafen worden die typen in detail besproken. Daarnaast maken ze ook een zogenoemde aszuiger. Die kan je gebruiken voor het zuigen van een barbecue of een open haard. Dit type blijft hier echter verder buiten beschouwing.

Steelstofzuiger

Bij een steelstofzuiger zit de motor aan de steel vast en ook het reservoir waarin het vuil wordt opgevangen. De steelstofzuiger van Sauber is draadloos. Die komt met een wandhouder, opdat je hem handig kunt ophangen en intussen kunt opladen. Met een volle accu kan 30 minuten worden gezogen. Deze stofzuigers gebruiken geen stofzakken, maar een transparant reservoir. Daardoor kan je goed zien hoe vol dat is. Sauber past een zogenoemd cycloonsysteem toe en daardoor plakt het vuil niet aan het filter. Dat filter is een wasbaar HEPA (high-efficiency particulate airfilter) filter. De Sauber steelstofzuiger komt standaard met een zuigmond met roterende borstels. Er wordt een extra zuigmond meegeleverd, die is bedoeld om plinten en meubels ermee te zuigen. Voor dat laatste kan het apparaat wellicht wat aan de zware kant zijn.

Stofzuiger

Met stofzuigers bedoelen we hier stofzuigers op wielen. Daarop sluit je een slang aan. Aan die slang zit een zuigbuis en -mond. Er is een Sauber model dat met het bij de steelstofzuiger al genoemde cycloonsysteem werkt. Andere modellen gebruiken een stofzak. Het voordeel van het cycloonsysteem is dat je nooit stofzakken hoeft te kopen. Omdat het gewicht minder een rol speelt, is de capaciteit van het stofreservoir/-zak groter dan van het reservoir van de steelstofzuiger. Dit type stofzuiger werkt prettiger bij grote vloeroppervlaktes. De zuigbuis is telescopisch en de lengte kan dus simpel worden veranderd. Het snoer kan automatisch worden opgerold. De zuigkracht kan elektronisch worden geregeld.

Robotstofzuiger

Met de robotstofzuiger van Sauber kunnen gladde vloeren als PVC, laminaat, tegels en parket worden gereinigd, evenals laagpolig tapijt. Het heeft sensoren, opdat het apparaat niet een trap afvalt. Het zuigprogramma bestaat uit drie stappen: arbitrair, cirkels en de muren langs. Het apparaat heeft aan twee kanten borstels. De robot werkt tussen de 90 en 120 minuten op een volle accu. Als die accu leeg begint te raken, gaat de robot automatisch terug naar het laadstation. De hoogte van het apparaat is 9 centimeters en gaat dus zonder problemen onder de meeste meubels. De Sauber robotstofzuiger kan bediend worden met een afstandsbediening en heeft een timerfunctie. Met die functie kan de robot werken terwijl je niet thuis bent.

Leave a Reply