6 tips om je auto-interieur te reinigen

6 tips om je auto-interieur te reinigen

Als je veel autorijdt of kinderen of huisdieren hebt, kan het interieur van je auto, met al zijn hoeken en gaten, overweldigend zijn om te beheren. Maar je kunt niet altijd je stofzuiger, borstels en schoonmaakmiddelen bij de hand hebben om je auto af te vegen. Gelukkig hebben we enkele snelle tips en trucs waarmee je alsnog je voertuig kunt schoonmaken, wat ook mogelijk is bij een tweedehands auto leasen.

Installeer een luchtverfrisser

Het gebruik van een luchtverfrisser is de beste manier om je auto te allen tijde fris en schoon te houden. Het aangename aroma heeft ook een rustgevende invloed op de zintuigen en houd je tijdens je rit verfrist. Verschillende merken op de markt produceren luchtverfrissers en autogeuren van uitstekende kwaliteit. Deze zijn gemakkelijk te vinden tegen betaalbare prijzen. Zorg er ook voor dat je de luchtverfrissers regelmatig vervangt om de binnenkant van je auto fris en schoon te houden.

Plaats een vuilnisbak

Het plaatsen van een vuilnisbak in je auto is de beste manier om deze schoon en netjes te houden. Dit bespaart je tijd en moeite om het afval later op te ruimen. Afval kan in verschillende delen van je auto terechtkomen, zoals de compartimenten, de beenruimte, de vloer of tussen de voorstoelen en de console. Door je auto uit te rusten met een afvalbak, kun je voorkomen dat het afval zich verspreidt.

Schud de vloermatten uit

Vloermatten verzamelen het meeste vuil in de auto, vooral van schoenen. Terwijl je gewoontes ontwikkelt om je auto schoon te houden, zou het schudden van het vuil van de vloermatten bovenaan je lijstje moeten staan. Als je het vuil na je laatste reis of minstens één keer per week afschudt, zijn je vloermatten niet te vuil met veel opgehoopt vuil. Dit zal in de toekomst ook je inspanningen op het gebied van autoreiniging verminderen.

Maak de bekerhouders schoon

De bekerhouders in je auto kunnen plakkerig en vuil zijn door morsen, kruimels en condensatie. Een uitstekende truc om deze bekerhouders schoon te maken, is door een oude sok te nemen en deze rond de houder te wrijven om al het vuil af te vegen en te verwijderen. Voor een beter resultaat kun je de sok vóór het schoonmaken inspuiten met allesreiniger. De auto waarvoor je gekozen hebt bij zakelijk leasen zzp maak je zo gemakkelijk schoon.

Bewaar een noodpakket

Als je met ouderen, kinderen of zelfs met iemand reist die vatbaar is voor wagenziekte, kunnen zij zich tijdens de reis onwel voelen. Zorg ervoor dat je altijd een noodpakket in je auto hebt met essentiële medicijnen, pleisters en dergelijke. Zorg ervoor dat de medicijnen niet op je dashboard strooien en bewaar ze overzichtelijk in een doos.

Gebruik stoelhoezen

Het gebruik van stoelhoezen is de beste manier om je autostoelen te beschermen tegen permanente vlekken en vuil. Wanneer deze hoezen vuil worden, kun je ze eenvoudig verwijderen, in de wasmachine wassen of naar de stomerij sturen en weer uitspreiden. Als je een huisdier hebt, kun je een waterdichte stoelhoes gebruiken in plaats van de gewone achterbankhoezen, wanneer je huisdier met je meerijdt. Zo voorkom je dat je autostoelen verwend worden met modderige voeten en vacht.