Met deze schoonmaaktips zorg je voor een schone en opgeruimde keuken

Met deze schoonmaaktips zorg je voor een schone en opgeruimde keuken

Na verloop van tijd is je keuken wel toe aan een flinke schoonmaakbeurt. “Ik weet niet waar ik moet beginnen”, horen we je zeggen. Geen stress! In een schone en opgeruimde keuken kook je toch fijner dan in de zooi, of niet? We delen daarom een paar super eenvoudige tips over hoe je je keuken het beste kunt schoonmaken en schoon kunt houden!

Maak elke dag een beetje schoon

Wanneer je na een flinke schoonmaakbeurt weer teruggaat naar je oude gewoontes, heeft dit vrij weinig zin gehad. Probeer daarom elke dag iets kleins te pakken om schoon te maken, zoals een bestekla opfrissen of de vaatwasser leeghalen. Zo stapelen de klusjes niet op tot de volgende grote schoonmaak. Wil je liever je volledige keuken een makeover geven? Met keuken ontwerpen in 3D kun je gemakkelijk zien wat er mogelijk is voor jouw huis.

Kies voor kwalitatieve schoonmaakmiddelen

Het is niet nodig dat elk materiaal en element in je keuken een eigen schoonmaakmiddel heeft. Met allesreiniger, baking soda, en afwasmiddel kom je al een heel eind. Je kunt online gemakkelijk opzoeken waar je dit voor kunt gebruiken. En vergeet de afwasblokjes voor de afwasser niet, want na al dat koken zul je die vast vaak genoeg draaien.

De oven en magnetron verdienen aandacht

Vergeet je de oven en magnetron mee te nemen in je schoonmaakroutine? Dan ben je niet de enige. Maar ze verdienen wel wat aandacht. Neem af en toe de binnenkant af met wat allesreiniger. En gebruik wat baking soda en water voor de grote schoonmaak. Laat dit een paar uur intrekken en maak dan schoon met een natte doek.

Geef je koelkast wat liefde

De koelkast is zo’n plek waar snel een rommeltje ontstaat. Neem eens per week de tijd om te kijken wat erin zit. Mayonaise over de datum? Gooi het weg. Daarna even snel een doekje erdoor en je hebt weer een frisse koelkast!

Berg je spullen op

Een leeg aanrecht is een blije keuken. Het ziet er niet alleen goed uit, maar maakt schoonmaken ook makkelijker. Berg je spullen zoveel mogelijk op uit het zicht in kasten of lades na gebruik. Je zult zien dat dit een wereld van verschil maakt.

Tot zover onze schoonmaaktips voor een schone en opgeruimde keuken. Regelmatig een paar minuutjes investeren in je keuken blijft het meest effectief. Geniet van een schone, opgeruimde keuken!