Samsung warmtepompdroger

Om het kort samen te vatten is een warmtepompdroger eigenlijk niets meer dan een condens droger, maar dan met de nieuwste technologie. Deze nieuwe technologie zorgt er wel voor dat de warmtepompdrogers van Samsung een A+++ label hebben en je daardoor veel energie en dus geld kunt besparen.

Wie of wat is Samsung

Samsung electronics is een bedrijf dat het hoofdkantoor in Daegu, Zuid-Korea heeft gevestigd en is één van de grootste elektronicaconcerns van de wereld. Het is onderdeel van de Samsung Group en is in meer dan 60 landen actief. De naam Samsung is Koreaans en betekent “drie sterren”.

Meest energiezuinige manier van drogen

Vergeleken met de inmiddels verouderde wasdrogers, is een Samsung warmtepompdroger een flink stuk zuiniger en dat kan wel oplopen tot zo’n 60%. Hoewel een warmtepompdroger wel iets duurder is dan bijvoorbeeld een condens droger, is een warmtepompdroger dus veel zuiniger.

Wanneer een condens droger de warme en vochtige lucht naar buiten blaast, zal een warmtepompdroger deze lucht telkens weer hergebruiken en opnieuw de trommel in blazen. Hierdoor wordt een warmtepompdroger dus veel zuiniger dan een conventionele droger én zijn de warmtepompdrogers van Samsung beter voor het milieu.

De Samsung warmtepompdrogers

De warmtepompdrogers van Samsung hebben uitgebreide functies waarmee je doeltreffend kunt drogen. Zo is er bijvoorbeeld het ‘OptimalDry’ systeem waarbij sensoren meten hoe vochtig je wasgoed is tijdens het drogen of het ‘Al Control’. Deze functie onthoud je gewoontes en personaliseert je ervaring.

Wil je het allemaal nog uitgebreider maken, dan heeft Samsung warmtepompdrogers die je de statusupdates toont en adviseert je in het programmagebruik. Dit gebeurt allemaal via de SmartThings-app en bied je bijvoorbeeld advies over planning, programmering en eventuele probleemoplossingen.

Programma’s

Hoe mooi is dat, je was binnen 2 uur schoon en droog en dan ook nog eens energie besparen. Met het superspeed programma kun je een mix van synthetische en katoenen kleding in 81 minuten drogen. Combineer je een Samsung warmtepompdroger met één van de Samsung wasmachines met een superspeed programma, dan was je je kleding in 39 minuten, inclusief centrifugeren. In totaal kun je je was in 2uur schoon en droog in de kast hebben liggen.

Heb je haast en wil je bijvoorbeeld o snel mogelijk je lievelingsshirt weer aan, dan is er het quick Dry programma. Een kleine was van 1 kg binnen 35 minuten weer droog en met het anti kreuk programma hoef je ook niet meer bang te zijn dat je nog uren aan het strijken bent. Dankzij het anti kreuk programma blijft de trommel na het drogen nog even zonder warmte doordraaien, zodat de kleding niet te lang op één plek blijft liggen, waardoor het gaat kreuken.

De warmtepompdrogers van Samsung hebben nog veel meer extra voordelen. Zo kun je hem bijvoorbeeld rustig ’s nachts laten draaien, want de meeste Samsung warmtepompdrogers zijn op zich al erg stil, maar sommige drogers hebben ook nog eens een Silent Dry programma, waarmee het geluid teruggebracht wordt tot nog maar 60dB.

Leave a Reply