Samsung vaatwasser

Samsung bestaat sinds 1938 en is een Koreaans merk in witgoed, camera’s, televisies, smartphones en andere elektronische apparatuur. Het merk kenmerkt zich door de onderdelen Samsung Heavy Industries en Samsung Electronics. De naam staat voor “3 sterren”. Dit is de Nederlandse benaming van het merk. Dit staat voor macht en dezelfde levensduur van de sterren in de kosmos. De symboliek achter het merk. Het merk levert onderdelen voor Apple en produceert ook flashgeheugens. Verder is het een van de grootste merken ter wereld.

Vaatwassers

Samsung heeft innovatie en technologie samengebracht in zijn vaatwassers. Kenmerkend van de vaatwassers zijn de minimalistische en strakke vormgeving. Doordat het merk veel geïntegreerde vaatwassers heeft, zit het frontpaneel vaak aan de binnenkant. Je hebt zo meer een kastdeur dan een vaatwasser op zich. Het brengt het minimalisme terug in de keuken waardoor deze minder rommelig lijkt. Sommige machines beschikken over start uitstel. Je kunt dus een timer zetten wanneer de machine start. Veel van deze vaatwassers hebben een sterke intensieve wasstand waardoor zelfs aangekoekt vuil wordt verwijderd van een pan of bord.

Kijk altijd goed naar het energielabel. Met een A label vaatwasser ben je het meest zuinig uit. E, D en F zijn het minst zuinig. Je investeert net iets meer, maar krijgt er een lagere energierekening voor terug. Veel vaatwassers van Samsung beschikken over verstelbare boven en onderladen met genoeg ruimte voor grote borden en pannen.
Met het aantal couverts weet je hoeveel ruimte een vaatwasser heeft. De gemiddelde aantal servies is 12-14. Met meer dan 15 stuks heb je een grote vaatwasser. Met de ecostand was je het servies en bestek op een zuinige wijze waarbij minder stroom, gas en water wordt verbruikt. Verder heeft Samsung veel stille vaatwassers die niet meer dan 44db aan geluid produceren. Met de opfrisfunctie kun je een soort voorwas doen waarbij overtollig vuil van de borden wordt gespoeld, ook wel voorspoelen genoemd.

Let er verder op of een vaatwasser direct aansluitbaar is op warm water. Dit scheelt namelijk gas om het water te verwarmen. Sommige vaatwassers beschikken over een automatische open functie en piepje als de machine klaar is. Dan is het dus tijd om de borden schoon uit de vaatwasser te halen en in te ruimen. Tegenwoordig wordt het huishouden steeds meer smart. Naast de smartphone kun je ook slimme stofzuigers, drogers, wasmachines en vaatwassers aanschaffen. Je kunt deze zeer makkelijk via de Google Home app instellen op afstand met spraakherkenning. Je kunt dus bij sommige Samsung vaatwassers commando geven om het wasprogramma aan te zetten als je niet thuis bent. Zeer handig dus. Met de soft close functie kun je de vaatwasser deur veilig dicht doen. Handig als je de neiging hebt hem hard dicht te smijten. Ook hebben veel soorten een kinderslot voor de veiligheid zodat kinderen en huisdieren er niet aan kunnen komen als de machine draait.

Verder kun je kiezen tussen een vrijstaand model of een volledige inbouw vaatwasser. Ook zijn er volledig en half integreerbare modellen. Er zitten verschillen van de plaatsen van de bedieningspanelen. Onderbouw vaatwassers kun je mooi wegwerken in een keuken, achter een kastdeur bijvoorbeeld.

Leave a Reply