Rowenta stofzuiger

De Duitser Robert Weintraud richtte al in 1884 een bedrijf op. Maar dat produceerde geen stofzuigers. Die werden bijna 20 jaren later uitgevonden. In 1909 vestigde Weintraud het merk Rowenta. De eerste Rowenta stofzuiger kwam in de jaren 70 op de markt. Rowenta is inmiddels een onderdeel van het Franse Groupe SEB.

Het Rowenta productaanbod

Rowenta deelt het productaanbod als volgt op:

  • Stofzuigen en schoonmaken
  • Verwarming
  • Verkoeling
  • Persoonlijke verzorging
  • Luchtkwaliteit

Dit artikel gaat over de eerste groep. Daarin zitten de steelstofzuigers, kruimeldieven, stoomreinigers, stofzuigers met zak, stofzuigers zonder zak en robotzuigers. We laten hier kruimeldieven en stoomreinigers buiten beschouwing. De andere vier typen komen in de volgende paragrafen aan bod.

Steelstofzuigers

Steelstofzuigers hebben de motor en het stofreservoir op de steel en niet in een apart apparaat dat je voorttrekt met een zuigslang. Rowenta maakt steelstofzuigers met de motor en het stofreservoir bovenaan de steel, maar ook steelstofzuigers die bestaan uit twee delen met de motor en het stofreservoir onderaan de steel. Van die steel kan je het bovenste deel loshalen en zuigen met alleen het onderste deel. Rowenta biedt ook een model met knikbare steel. Die maakt het gemakkelijker om onder bijvoorbeeld een lage tafel te zuigen. Het bovenste deel met motor en stofreservoir is ook los te gebruiken. Alle Rowenta steelstofzuigers zijn draadloos.

Stofzuigers met zak

De Rowenta stofzuigers zijn van het sledemodel. Dat betekent een apparaat op wielen met de motor en stofzak. Dat trek je voort met de slang die je erop klikt. Aan de andere kant van de slang zit de zuigbuis met aan het eind de zuigmond. De zuigbuis ken je er ook tussenuit laten. De zuigmond gaat dan direct op de slang. Stofzuigers met zak zijn al heel veel jaren op de markt. Alle Rowenta sledestofzuigers, met en zonder zak, zijn met een snoer.

Stofzuigers zonder zak

Naast de steelstofzuigers zijn er ook sledemodellen die een stofreservoir hebben in plaats een stofzak. Dan hoef je geen stofzakken te kopen. Als het stofreservoir vol is, leeg je dat simpel in een zak die bij de vuilnis gaat. Bij het zuigen moet het stof in het reservoir achterblijven. Daar zorgt een filter voor. Door toepassing van de zogenoemde cycloontechnologie wordt voorkomen dat het filter dicht gaat zitten.

Robotzuigers

Robotzuigers doen hun werk zelfstandig, zelfs als je niet thuis bent. Ze zijn cilindrisch en laag. Ze kunnen zich zo uit situaties draaien en passen ook onder lage sofa’s bijvoorbeeld. Ze komen met een app, zodat je het apparaat vanaf je smartphone kunt bedienen. Ze zijn uiteraard draadloos. De werking van een Rowenta robotzuiger is drieledig. Ten eerste heeft die voor lastig te bereiken plaatsen twee zijdelingse borstels. Ten tweede heeft die een borstel voor het verzamelen van vuil en haren. Ten derde heeft die een systeem voor het dweilen van een vloer.

Leave a Reply