Philips steelstofzuiger

Wie kent in Nederland de naam Philips niet? Ooit begonnen met verlichtingsproducten is het bedrijf uitgegroeid tot een groot en internationaal opererend elektronicabedrijf. Philips bestrijkt diverse productgebieden, waaronder consumentenproducten. Een van de vele consumentenproducten is de stofzuiger. Dat is een type product dat Philips al vele jaren op de markt brengt. Er zijn diverse typen stofzuigers, maar hier beperken we ons tot de steelstofzuiger, die we vergelijken met een stofzuiger op wielen.

Korte beschrijving

Je ziet veel stofzuigers op wielen. Daarbij zit de motor en stofzak in een aparte eenheid, die je voorttrekt aan de slang, waaraan zich de zuigbuis en -mond bevinden. Een steelstofzuiger heeft geen eenheid op wielen en ook geen slang. Motor en stofzak zitten aan de zuigbuis vast. Vanwege de manier waarop je dit type stofzuiger gebruikt, wordt gesproken van een steelstofzuiger.

Een vergelijking

Dankzij de aparte eenheid op wielen, die het grootste deel van het gewicht heeft, is het stofzuigen ermee een lichter karwei. Tegenwoordig is de vorm van zo’n stofzuiger meestal zo, dat die niet overal achter blijft steken. Het is echter nog altijd nodig dat je die in de gaten moet blijven houden, opdat er niets wordt omgestoten. Met een steelstofzuiger hoeft dat niet. Er is geen apart apparaat op wielen. Je hebt ook geen slang meer. Je hebt nog wel de buis met onderaan de zuigmond, waaraan zoals gezegd de motor met stofzak is bevestigd. Een steelstofzuiger is dus heel compact. Het opbergen is daarom gemakkelijker. Je ziet in een oogopslag het gehele apparaat en hoeft dus niet op tweede component te letten tijdens het werken ermee. Dat laatste is wel wat zwaarder, vanwege het gewicht aan de steel. Voor het zuigen van grote oppervlaktes telt dat natuurlijk mee. Het zuigen van andere oppervlakken, zoals meubels, is met een steelstofzuiger wat moeilijk te doen, vanwege het ontbreken van een flexibele slang.

Keuzes

De steelstofzuigers van Philips zijn snoerloos en dus werken ze op een oplaadbare accu. Dat maakt dit type stofzuiger prima geschikt voor kleine en snelle klussen. Afhankelijk van het model kan je er tussen de 40 en 80 minuten op een volle accu mee zuigen. Het is goed om bij de keuze daar rekening mee te houden. Hou ook rekening met het vermogen van een zuiger. Dat moet wel passen bij het type gebruik. Meer vermogen betekent natuurlijk ook hoger stroomverbruik. De meeste modellen hebben een energiezuinige ledverlichting, wat natuurlijk handig is voor het zuigen in donkere hoeken. Sommige modellen hebben een zuigkop met roterende borstel, waarmee je heel goed kruimels kunt opzuigen. Philips maakt ook steelstofzuigers met een vloeistofreservoir en ingebouwde dweilfunctie. Na het zuigen wordt de vloer dan ook in een beweging gedweild. Dat is met harde vloerbedekkingen, zoals tegels, wel zo handig.

Leave a Reply