Philips luchtbevochtiger

Het Nederlandse concern Philips werd in 1891 gesticht door de werktuigkundige ingenieur Gerard Philips en zijn vader Frederik Philips. Ze begonnen met de gelijknamige gloeilampenfabriek in Eindhoven.  De laatste jaren heeft Philips zich vooral toegelegd op het ontwikkelen van medische apparatuur.

Tegenwoordig is Philips de toonaangevende aanbieder geworden op het gebied van de medische apparatuur voor de gezondheidstechnologie. Door het produceren van verbeterde producten op het gebied voor de gezondheid voor de mens worden er betere zorgresultaten behaald. Daaronder valt vooral ook de thuiszorg om een gezond leven thuis te kunnen hebben. Belangrijk is daarbij de luchtkwaliteit in huis. Aan de luchtkwaliteit in huis wordt vaak te weinig aandacht  besteedt, terwijl dat een van de belangrijkste pijlers is om een gezond leven te kunnen hebben. Om die reden is het belangrijk om een goede luchtreiniger te hebben, maar zeker ook een goede luchtbevochtiger. Philips is een van de grootste aanbieders op het gebied van luchtverontreinigers en luchtbevochtigers. Wanneer je een luchtbevochtiger nodig hebt, is het nuttig dat je zeker de producten van Philips niet vergeet. Voor een goede lucht heb je dus een luchtverontreiniger en een luchtbevochtiger nodig.

Waarvoor gebruik je een luchtbevochtiger?

We kunnen er allemaal wel eens mee te maken krijgen dat we door de droge loge lucht gebarsten lippen hebben of ogen die constant prikken. Ook gebeurt het vooral  tijdens de wintermaanden dat je wekenlang met een verkoudheid rondloopt die maar niet over wil gaan. Een oorzaak zou kunnen zijn dat de ruimte waarin je werkt of thuis te droog is. De droge lucht heeft bij de mens een negatief effect op de slijmvliezen waardoor je vatbaarder wordt voor virussen. Wanneer er die verschijnselen zijn, kan een luchtbevochtiger uitkomst bieden om een droge hoest of moeilijk ademhalen te voorkomen of verminderen. De droge lucht ontstaat vaak tijdens de wintermaanden, maar kan ook tijdens de zomermaanden ontstaan door het gebruik van een airco. Wanneer er een airco draait, dan zal het moeilijker zijn om de lucht te bevochtigen, omdat een airco vocht uit de lucht haalt. Tijdens de wintermanden kun je daarom in huis of  kantoor gemakkelijker de lucht bevochtigen, omdat je dan geen airco gebruikt.

Luchtvochtigheid is huis en kantoor is belangrijk

De luchtvochtigheid is niet alleen belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor je meubels, planten, vloeren, instrumenten en huisdieren. Het zijn ook je huisdieren die, net als jezelf, last kunnen hebben van een droge lucht. Vooral op kantoren is de luchtvochtigheid vaak te laag. Daardoor kun je concentratieproblemen of hoofdpijn krijgen. Voor je baas is het verstandig om een goede luchtreiniger en luchtbevochtiger te plaatsen, omdat hierdoor de productiviteit van de werknemers omhooggaat. Ook zul je met meer plezier werken, omdat je je lekkerder in je vel voelt zitten. Wanneer je in huis alleen last hebt van een te droge lucht, dan is een luchtbevochtiger voldoende. Moet echter ook de lucht gezuiverd worden, omdat je last hebt van bijvoorbeeld de uitlaatgassen van auto’s, dan is een luchtreiniger ook belangrijk. In veel gevallen is het geen overbodige luxe om zowel een luchtreiniger als een luchtbevochtiger te gebruiken. Dan weet je zeker dat je een gezonde lucht hebt.

Leave a Reply