Miele vaatwasser inbouw

Het merk Miele is Duits en staat bekend om veelzijdige witgoed apparaten. Miele vond haar oorsprong in botermachines en melkcentrifuges. Verder ging de fabrikant ook rijwielen, Miele-automobielen en motorfietsen maken. In de jaren 50 waren deze motors zeer populair. Vanaf 1960 ging Miele zich voornamelijk op witgoed richten. Denk aan koelkasten, vaatwassers, stofzuigers en andere huishoudelijke apparatuur. Haar producten staan bekend als slijtvast en hoog in kwaliteit. De hogere prijs staat voor langdurig plezier aan deze producten doordat je ze lang kunt gebruiken.

Inbouw vaatwassers

Het is heel fijn dat je de afwas uit handen kunt geven aan een vaatwasser. De handafwas kost tijd en niet iedereen heeft altijd zin om de afwas te doen na het eten. Vaatwassers van Miele staan hoog vooraan als het om topkwaliteit gaat. Hoe kies jij een goede vaatwasser? Je moet op een aantal dingen letten bij een inbouw vaatwasser.

De knoppen zitten bij sommigen aan de binnenkant. Dit heeft veel voordelen voor het uiterlijk van de vaatwasser. De buitenkant is strak en vormt weer harmonie met het design van de keuken. De vaatwasser is in zulke gevallen niet eens herkenbaar. Deze vallen onder de vaatwassers die volledig integreerbaar zijn.

Bij een vaatwasser die half integreerbaar is, is een onopvallend zilveren bedieningspaneel aan de bovenkant van de vaatwasser geplaatst. Met een onderbouw vaatwasser heb je ook een bedieningspaneel. Deze vaatwasser kan alleen volledig worden ingebouwd. Verder moet je ook goed kijken naar het energielabel van de vaatwasser. Een A label is natuurlijk zuinig. Als je op de stroomkosten wilt letten is een zuinige inbouw vaatwasser zeker een must. Met het F label ben je niet zuinig uit. Vaatwassers verschillen hierin sterk. Verder heb je grote en kleine vaatwassers. De “couverts” zijn alle borden, koppen en bestek. De medium vaatwasser kan 12 of 14 couverts kwijt. Verder kun je in grote vaatwassers 15 of meer couverts kwijt. Dit staat bij elke vaatwasser aangegeven. Een vaatwasser met 43 decibel is vrij stil. Dit is per vaatwasser divers. Tussen de 43 en 49 decibel heb je een normaal vaatwasser geluid. En bij meer dan 49 db heb je een erg luide vaatwasser. Dit is dus ook iets om goed op te letten bij het aanschaffen van vaatwassers.

Inbouw vaatwassers kunnen op het beste op warmwater leidingen worden aangesloten. Dit werkt energiezuinig. Anders moeten de vaatwassers zelf het koude water nog verwarmen. Verder beschikken moderne vaatwassers van Miele vaak over energiezuinige led-verlichting, welke ideaal zijn als je de vaatwasser in of uitruimt. Veel vaatwassers van Miele hebben ook een eco-stand waarbij je minder energie verbruikt. Verder heeft het merk ook was en droog combinaties. De couverts kunnen dan zo de kast in zonder dat je ze nog moet afdrogen. Verder zijn er inbouw vaatwassers met diverse programma’s. Sommige hebben wel 6 of meer wasprogramma’s. Bij een snelle was kun je het Quick programma gebruiken. Een compleet programma bestaat uit voorspoelen, wassen en drogen. Dit kan zowel intensief zijn als oppervlakkig. Dat laatste kies je als de borden, bestek en bekers niet zo vuil zijn. Veel soorten hebben zelfs smartbediening. Je kunt ze dan via de app bedienen op je smartphone. Dit werkt zelfs met stembediening via de Google Home app.

Leave a Reply