Miele droger

Miele is al een heel oud merk, het bestaat al bijna 120 jaar. Het is vroeger opgericht in Duitsland door 2 broers, ze begonnen toen met het ontwikkelen van melkcentrifuges en botermachines, maar tegenwoordig verkoopt Miele veel verschillende huishoudelijke apparaten. Het bedrijf is nog steeds eigendom van de afstammelingen van de oorspronkelijke oprichters en heeft als motto “Immer Besser”, wat laat zien dat ze altijd in ontwikkeling zijn voor betere kwaliteitsproducten. Miele is tegenwoordig wereldwijd bekend als een kwaliteitsmerk, ze hebben zogenaamde experience centers in bijna 50 verschillende landen. Voor dat een product van Miele op de makt gebracht wordt, moet het veel verschillende kwaliteitstesten doorstaan. Mede hierdoor komt Miele als merk vaak als beste uit verschillende testen van zowel de consumentenbond als kieskeurig.nl. Naast dat de producten goed uit de gebruikerstesten komen heeft Miele ook een Duitse duurzaamheidsprijs gewonnen, omdat ze zich ook veel bezig houden met de duurzaamheid van hun producten.

Drogers van Miele

Miele verkoopt tegenwoordig alleen nog maar warmtepomp drogers en geen condens drogers meer. Een warmtepompdroger is vele malen zuiniger in zijn verbruik als een condens droger, dit komt door de manier waarop een warmtepomp droger droogt. Bij een condensdroger moet elke keer nieuwe droge lucht aangetrokken worden om je wasgoed te drogen. Een warmptepompdroger hergebruikt de droge lucht door deze langs een koelmiddel en vervolgens langs een warmtepomp te geleiden, hierdoor wordt dezelfde vochtige lucht hergebruikt en dit scheelt aanzienlijk in de verbruikskosten. De warmtepomp drogers van Miele hebben dan ook allemaal minimaal de classificatie A++, maar de meeste hebben zelfs A+++.

Naast de keuze tussen 7, 8 of 9 kg beladingsgewicht zijn er ook vele extra’s mogelijk op de nieuwste Miele drogers. De steam finish functie zorgt ervoor dat je minder hoeft te strijken en dat je kleren gladder uit de droger komen. De perfect dry functie kan de hardheid van het water herkennen en past hier dan ook de droogduur op aan. De Ecospeed functie zorgt er voor dat je wasgoed wel tot 40 minuten sneller gedroogd is als bij een regulier programma, op deze manier verbruik je dus nog minder energie. Met de speciale DryCare 40 functie kan je vrijwel alles in de droger doen wat op 40 graden gewassen mag worden, je hoeft op deze manier veel minder kledingstukken uit te hangen.

Op de meeste droger van Miele is het ook mogelijk om FraganceDos te gebruiken dit zijn speciale geurflacons, die er voor zorgen dat je was lekker zacht word en fris gaat ruiken, het gebruik van bijvoorbeeld een wasverzachter in je wasmachine is hierdoor niet meer nodig. De drogers van Miele zijn ook onderhoudsvrij, de warmtewisselaar hoe je nooit zelf schoon te maken omdat deze wordt beschermd door een filter. Bij de meest uitgebreide drogers van Miele is het zelfs mogelijk je apparaten met elkaar te verbinden door middel van Miele@home.

Leave a Reply