Makita stofzuiger

Naast Elektrisch gereedschap heeft het Japanse merk Makita ook stofzuigers in het aanbod. Verder begon het bedrijf met onder andere elektromotoren, staafmachines en transformatoren. Makita heeft ook de merken Dolmar en Maktec onder de naam staan. Het bedrijf is het meest innovatief op het gebied van lithium-ion batterijen. De organisatie zit nu ook deels in Nederland in de steden Woerden en Eindhoven. Het merk heeft onder andere reparatie en advies centrums gevestigd in Nederland voor haar producten. Naast de oorsprong in Japan is het bedrijf sinds de jaren 70 internationaal uitgezet in 170 landen.

Makita stofzuigers

Makita maakt handige compacte steelstofzuigers met een accu. Deze stofzuigers hebben een grote accu waarmee je lang kunt doen. Het huishouden wordt steeds vernieuwender met deze unieke stofzuigers. Sommige soorten hebben stofcapsules ter vervanging van een stofzuigerzak, anderen hebben koolborstelloze motoren met optimale zuigkracht gedurende hele schoonmaakbeurt. Het merk heeft zowel stille stofzuigers als meer luide soorten. De keuze hierin is dus persoonlijk. Ook zijn er accustofzuigers net een slang en kop. Dit kan voor zowel schoonmaak alleen zijn of om andere machines op aan te sluiten. Bepaalde stofzuigers dienen als blaasmachine of beschikken over een antistatische slang om machines op aan te sluiten als een sleuvenzaag, een slaaf of haakse slijpers.

Makita heeft stofzuigers met Push en Clean filtersystemen en HEPA filters. Bij de laatste komt er zo min mogelijk stof in de lucht vrij. Stofzuigers die PET filters hebben zijn makkelijk in hun onderhoudt. Je kunt deze zowel nat als droog schoonmaken. Sommige stofzuigers beschikken over een automatisch startsysteem. Het merk heeft zowel gewone huisstofzuigers als professionele beton, hout en steenstofzuigers. De zware stofzuigers kunnen ook grotere materialen zuigen zoals zand en steentjes.

Ook zien de (steel) stofzuigers van Makita er stijlvol uit door de mooie zwarte stang en het Turquoise blauwe doorzichtige stofcapsules. Je weet zo direct hoe vol de machine zit. De steelstofzuiger is veel makkelijker mee te nemen omdat hij zo compact is. Wel hangt de batterijduur af van de stand en de intensiteit van het zuigen. Bij veel soorten kun je ruim 30 minuten zuigen op de hoogste stand. De ene soort zal sneller opgeladen moeten worden dan de andere soort. Het speciale cycloon systeem van sommige soorten kunnen dikke stofdeeltjes en kleine stofdeeltjes gescheiden opvangen. Je hoeft het reservoir zo veel minder vaak te legen.

De ene accu zal zwaarder zijn dan de ander. Maar het merk heeft veel van de stofzuigers zo licht mogelijk gemaakt. Overal zijn talloze soorten opzetstukken bij verkrijgbaar die meestal zijn inbegrepen zoals een zuigmond, borstelmond en overige opzetstukken. Met deze kun je makkelijk op plekken komen waar je met de grote zuigmond niet bij kan komen. Voor elk vloeroppervlak is er wel een passende zuigmond. Een die bijvoorbeeld geschikt is voor tapijt en een voor steen en laminaat. Er zijn Makita stofzuigers die zijn voorzien van een speciale afstandbediening die op LED-verlichting contact maakt met de machine. Je kunt zo handig op afstand verschillende zuigstanden instellen. De stofzuigers van Makita kenmerken zich vooral door hun professionaliteit en krachtige motors.

Leave a Reply