Lewenstein naaimachine

Lewenstein is de topper als het om naaimachines gaat van aantrekkelijke kwaliteit. Sinds 150 jaar maakt de organisatie al naaimachines. Het merk streeft altijd naar een goede mate van gebruiksvriendelijke apparatuur. Verder worden de nieuwste meest recente technieken ingezet samen met degelijkheid en voldoende duurzaamheid. Kenmerkend is de lange fabrieksgarantie die het merk op haar producten geeft tot wel 5 jaar.

Naaimachines van Lewenstein

Het merk heeft veel soorten naaimachines. Het is belangrijk dat de machines hun werk goed uit kunnen voeren zodat de stoffen op de gewenste wijze tot het eindresultaat komen. Lewenstein heeft goede naaimachines die op een professionele wijze functioneren. Je hebt zwaardere en lichte modellen. Een zwaar model zal veel stabieler zijn als deze door dikkere en zwaardere stoffen heen moet. Zwaardere motors kunnen goed leer aan bijvoorbeeld. Lichtere machines gebruik je voor dunnere stoffen. Naast de basis functies hebben veel naaimachines extra functies. Wat belangrijk is, is dat ze allemaal recht kunnen steken, instelbaar zijn in breedte bij een zigzag steek, (automatisch) knoopgaten maken in een enkele stap of handmatig in 4 stappen plus een vrije arm optie. Je kunt zo de stoffen fijner neerleggen zonder gedoe. Het naaioppervlak wordt dan klein door een gedeeltelijk afschuifbaar stuk.

Als je veel dingen van stof maakt zoals kleding of de machine voor je vak gebruikt, kun je het beste kiezen voor een Lewenstein naaimachine met extra functies. Dit zijn onder andere stretch steken waarbij er een aantal gaten vooruit en terug worden getikt. Verder kun je dit effect ook met een gewone zigzagsteek bereiken.

Bij een doorzichtig klepje kun je zien hoeveel draad er nog op een spoeltje zit. Dit is extra handig om er op tijd een nieuwe in te stoppen. Deze zitten in de vrije arm. Bij een stoplocatie welke ook zeer handig is kun je het apparaat instellen op de stopplek van de naald. Dit kan dan boven of onder het naaioppervlak zijn. Hier eindigt de naald dan na het naaien. Met een inbouw boventransport heb je twee kleine grijpers op de naaiplaat zitten. Deze kunnen het stof door transporteren onder de naald door. Verder hebben sommige naaimachines een instelbare naald positie. Hiermee kun je makkelijk langs een rits naaien. Ook een beschermkap is fijn als je het apparaat wilt verplaatsen of vervoeren.

Als je nog meer gemak wilt kun je een machine kiezen met een automatisch afhecht systeem. Daarmee kun je de draad op het einde of aan het begin bij de eerste steek afsnijden. Het is vaak een heel gedoe om een draadje in de naald opening te stoppen. Met een insteek functie ben je daar vanaf. Een draadinsteker is een klein haakje welke in is gebouwd in de machine. Deze functie is voor veel gemak zeker aan te raden als je een naaimachine van Lewenstein gaat kopen.

Lewenstein heeft veel luxe en uitgebreide naaimachines. Sommigen zijn zelfs voorzien van zuinige LED verlichting, vele naaiprogramma’s en diverse opties zoals hierboven genoemd. De beste naaimachine is een machine die aan jouw wensen voldoet zoals het soort stoffen die je gaat gebruiken en de intensiteit van het gebruik. Ben je een modeontwerper? Of misschien naai je wel is voor de hobby of reparatie van kledingstukken bijvoorbeeld. Voor elk doel heeft Lewenstein een passende machine.

Leave a Reply