kledingstomer

Een kledingstomer, ook wel een stoomapparaat genoemd, is een handig en gemakkelijk apparaat om kleding te verwijderen van kreukels en het weer er netjes uit te laten zien zonder het gebruik van een strijkijzer. Veel mensen vinden het gebruik van een stoomapparaat sneller en eenvoudiger dan het gebruik van een strijkijzer, omdat je verschillende soorten kleding gemakkelijk kan stomen zonder de kleding te verbranden of te beschadigen.

Hoe werkt een kledingstomer?

Een kledingstomer werkt door het omzetten van water in stoom, waarna de stoom de vezels van de kledingstukken doordringt, waardoor kreukels en plooien uit de stof verdwijnen. Hierdoor krijg je niet alleen gladde kleding maar ook worden geurtjes en bacteriën geëlimineerd. Kledingstomers worden verkocht in verschillende modellen en merken en variëren in grootte en prijs.

Hoe gebruik je een kledingstomer?

Het gebruik van een kledingstomer is heel eenvoudig. De meeste kledingstomers zijn voorzien van een watertank, deze is gevuld met kraanwater. Nadat je de kledingstomer hebt aangezet, begint de verwarming van het water, waardoor het in stoom wordt omgezet. De stoom kan vervolgens via een stoomkop op de kleding worden gericht. Houd de stoomkop dichtbij de kleding en beweeg deze langzaam van boven naar beneden en van links naar rechts. Het is goed om te weten dat de meeste kledingstomers kleine en fijne kledingstukken niet goed kunnen behandelen. Gebruik voor deze kledingstukken een strijkijzer of een kledingpers.

Voordelen van een kledingstomer

Er zijn meerdere voordelen om een kledingstomer te gebruiken in plaats van een strijkijzer:

– Minder kans op verbranding: door de lage temperatuur van de stoom, is het risico op het branden of verkleuren van kleding minimaal.
– Tijd besparend: Kleding kan snel en gemakkelijk worden gestoomd zonder de kleding uit te hoeven leggen of het oppervlak te hoeven strijken wat het proces versnelt.
– Veiliger voor delicate stoffen: Stoffen zoals wol, delicate zijden en kant moet je niet strijken, maar deze zijn geschikt voor het gebruik van een kledingstomer.
– Gemakkelijker voor grote kleding stukken: Bijvoorbeeld gordijnen of tafelkleden. Deze kunnen gemakkelijk worden gestoomd, je hoeft deze niet naar een stomerij te brengen.

Nadelen van een kledingstomer

Hoewel een kledingstomer vele voordelen heeft zijn er ook een paar nadelen die we niet kunnen negeren:

– Veel watergebruik: een kledingstomer gebruikt veel water in vergelijking met bijvoorbeeld een strijkijzer. Dit betekent dat de watertank frequent gevuld moet worden.
– Minder effectief bij hardnekkige kreukels: Wanneer de kledingstukken zwaar zijn gekreukeld, heeft dit vaak meer behandeling nodig. Het kan dus zijn dat je niet de beste resultaten behaalt.
– Niet geschikt voor alle kledingsoorten: Kleding van bepaalde stoffen, zoals linnen of denim, kan niet goed worden behandeld met een kledingstomer.

Conclusie

Een kledingstomer kan een handig apparaat zijn voor het snel en eenvoudig ontkreuken van kleding en textiel. Als je een kledingstomer gebruikt, zul je merken dat dit proces veel gemakkelijker en sneller gaat dan het strijken van kleding met een strijkijzer. Kortom, als je op zoek bent naar een apparaat dat je helpt om de kreukels uit kleding te verwijderen, maar je wilt vermijden om te werken met hete ijzers, dan is de kledingstomer wellicht geschikt voor jou.

Leave a Reply