Ionisator luchtreiniger

Ionisator luchtreiniger

Gezonde lucht

We hebben allemaal behoefte aan schone, gezonde lucht. Nederland begint zo langzamerhand steeds meer te vervuilen. En vooral de buitenlucht zit vol met CO2. Binnenshuis kan de lucht ook vervuild zijn. En we ademen het allemaal in…Roet, schimmels, sigarettenrook, bacteriën enz.enz. Willen we binnenshuis schone lucht inademen, dan zullen we deze moeten ontdoen van alle schadelijke stoffen die in ons huis ronddwalen. Tegenwoordig kan op elke plek een luchtfilter worden geplaatst. Of dat nu in onze privéwoning is of op de werkvloer, voor elke ruimte is een ionisator luchtreiniger verkrijgbaar.

Jezelf schone lucht gunnen

Buiten op straat, in de stad ademen we de hele dag verontreinigde lucht in. Vooral voor kinderen is dit niet echt gezond. Niet iedereen is echter in staat om een huisje buiten aan te schaffen en te genieten van de ruimte en verse lucht zonder de stank van auto’s etc. Daarom is het zo belangrijk om in je woning een schone frisse lucht in te ademen.

Vervuilde lucht ondermijnt je gezondheid en kan hierdoor allerlei problemen veroorzaken. Denk maar eens aan hooikoorts, benauwd zijn, waterige en jeukende ogen en ook hoofdpijn kan ontstaan door een vervuilde atmosfeer. Kleine probleempjes als voortdurend benauwd zijn, kan ontaarden in bronchitis, astma en allergieën. Vermijden van deze gezondheidsproblemen kan prima worden verholpen door een luchtzuivering aan te schaffen.

Binnenshuis is de luchtkwaliteit niet altijd optimaal. Vaak is te weinig ventilatie één van de oorzaken. Is er echter wel voldoende ventilatie aanwezig dan haal de de lucht met té veel CO2 naar binnen.

De meeste mensen brengen bijna 80% van hun tijd binnenshuis door. Vooral in de wintermaanden zitten we graag bij de kachel. Buiten is natuurlijk gezonder maar je kunt ook een goed klimaat naar binnen halen door een ionisator-luchtreiniger aan te schaffen.

Zuivere lucht

Ieder mens ademt 25.000 keer per dag lucht naar binnen. Logisch, dat gezonde, schone lucht invloed heeft op ons lichaam en geest. Helaas is luchtvervuiling aan de orde van de dag en is fijnstof een heel vervelend gevolg. Intensieve veehouderij, verkeer en industrie zorgen voor erg veel fijnstof in de lucht. Fijnstof zijn hele kleine deeltjes stof die met het blote oog niet waarneembaar zijn. Inademen van fijnstof kan er voor zorgen dat de kleinste deeltjes steeds verder in ons lichaam doordringen. Lucht die buiten is vervuild en onze woningen binnenkomt via ventilatie kan met een goed luchtreinigersysteem worden tegengehouden en zorgen dat we een goed binnenklimaat houden.

Bi-polaire ionisatie

Er bestaat ook zoiets als bi-polaire ionisatie.. Door de lucht in een ruimte elektrisch te laden, worden de ongewenste kwalijke stoffen zwaarder en kleven zich vast aan de ionen. De deeltjes vallen op de grond en worden niet meer ingeademd. Een super functionele manier van luchtzuivering. 99% Van de bacteriën en virussen worden uit de lucht gezuiverd.

Vooral lucht in openbare gebouwen, winkels en kantoren zijn met deze manier van zuivering geholpen. Lang afgesloten ruimtes krijgen een muffe geur en kunnen door bipolaire ionisatie voorzien worden van schone lucht. Vooral virussen als het corona-virus verdwijnen door deze manier van zuiveren.

Ionen

Om beter te zorgen voor je body, moeten geladen ionen er voor zorgen dat het lichaam beter zuurstof opneemt. Ook een mindere productie van histamine zorgt voor een gezonder lijf. Klachten als hooikoorts en luchtweg-allergieën zijn gebaat bij een goede lucht reiniger.

Vieze luchtjes zuiveren

Om de ruimte te zuiveren waar je dagelijks in verblijft, is zeker 24 uur nodig om de omgevingslucht te ontdoen van bacteriën etc. Wanneer je dit laat gebeuren is het belangrijk om 24 uur de ramen en deuren te sluiten. Zo voorkom je dat er verontreinigende lucht van buiten binnen komt.

Ozon

Ozon kan de luchtwegen irriteren. Door een ionisator lang te gebruiken kan ozon ontstaan. Dan kom je van de regen in de drup. Probeer een ongunstig effect te voorkomen door niet te lang de luchtreiniger aan te laten staan. De lucht mag best wel 24 uur worden gezuiverd maar zorg dan dat jijzelf niet steeds aanwezig bent. Ben je dus weg zet dan de ionisator op de hoogste stand. Zo wordt de ruimte optimaal schoon van kwalijke stoffen.

Waar zet je de luchtreiniger neer

Zet de luchtreiniger op een centrale plek. De lucht moet flink kunnen worden aangezogen. Wil je sigarettenrook verwijderen, zet het apparaat dan hoog neer. Boven op een kast is dan een prima plek. Is het juist de bedoeling om stofdeeltjes zoals pollen te verbannen, zet de reiniger dan juist op een lage plek. Dus gewoon op de grond.

Populaire ionisatieluchtreinigers

Ook voor een wat kleiner budget is een goede luchtreiniger te krijgen. Hieronder een paar voorbeelden van betaalbare apparaten.

LifeWise Ionische Air Purifier 

Om de luchtkwaliteit goed te verbeteren is de LifeWise een functioneel en betaalbaar product. Vooral mensen met hooikoorts zijn gebaat bij dit artikel. Slechte luchtkwaliteit hoef je niet eens te ruiken maar kan wel op je ademhalingsstelsel werken. Benauwd zijn, hoesten en een zware ademhaling zonder reden, zijn zaken die je dan bij jezelf ontdekt. Er is dan iets niet in orde is met de kwaliteit van je omgevingslucht.

Met de LifeWise maak je de onzuiver lucht weer zuiver. Verontreinigde lucht wordt vervangen door lucht van hoge kwaliteit! Je kunt weer vrij ademen.

Evolar EVO-AP885 Air purifier

Wil je gezuiverde, frisse en geurloze lucht in je woning? De Evolar filtert alle virusdeeltjes uit de atmosfeer. Zelfs het virus Corona is niet bestand tegen deze luchtreiniger. De verontreinigde lucht wordt aan de voorzijde aangezogen. Nadat de lucht alle filters, UV-lamp en ionisator heeft gepasseerd wordt deze aan de achterzijde uitgeblazen als schone, zuivere lucht. Een gemakkelijk te bedienen touchscreen en het aantrekkelijke design maken deze luchtfilter helemaal compleet.

WINIX Luchtreiniger A332

Een effectieve luchtreiniger voor living en slaapkamer. Het 4-fase systeem zorgt voor automatische reiniging. De krachtige motor is geschikt voor ruimtes van 45 m². Je kunt er van uit gaan dat in één uurtje tijd 228 m3 wordt gezuiverd. Bijna 100% van de bacteriën en virussen worden gedood. Uitermate geschikt voor slaapkamers. Dus ook de baby-en kinderkamer kan worden voorzien van gezonde, schone lucht.

 

 

 

.

 

 

 

Leave a Reply