Indesit vaatwasser

Indesit is een Italiaans merk voor witgoed en elektronische keukenapparatuur. De organisatie opereert sinds 2005 onder haar huidige naam. Voorheen had het de namen Merloni Elletrodomestici in de jaren 70. En in 1985 kreeg het de naam “Merloni Indesit’. Het merk staat bekend om haar producten met een lange levensduur. Hiervoor luidt de slogan “life proof”.

Vaatwassers van Indesit

Het fijne van een vaatwasser is dat je de handafwas tot het verleden kunt laten behoren. De vaatwasser gaat je veel tijd schelen in het huishouden. Indesit heeft veel goede vaatwassers in het aanbod met uiteenlopende functies. De prijsklasse bepaalt welke functies je voor je vaatwasser krijgt. Kwaliteit wordt hoog bovenaan gezet. Met vaatwassers van Indesit kun je een variatie aan stijlen kiezen. Zo heeft het merk de bekende onderbouw vaatwasser, de vrijstaande vaatwasser, semi integreerbare vaatwasser en volledig integreerbare vaatwasser. Door de minimalistische en aantrekkelijke designs kan elke vaatwasser in elke keuken worden geplaatst.

De kleuren passen tevens altijd wel bij het interieur. Wit, RVS en grijs zijn rustgevende kleuren die bij geen interieur stuk een mismatch vormen. Je kunt ook met het contrast in de keuken spelen met lichte vaatwassers en donkere kleuren in keukens. Indesit heeft 3 stijlen. De compacte vaatwasser waar een beperkt aantal couverts in kan. Verder is er nog een dunne vaatwasser en een standaard formaat vaatwasser. Natuurlijk zijn er qua ruimte weer subuitvoeringen. Zo kun je een inbouw vaatwasser hebben die compact is maar kleiner is en smaller is dan een dunne vaatwasser. Het hangt dus af van het model en formaat hoeveel ruimte het apparaat in beslag gaat nemen in de keuken.

Kijk ook naar andere keukenobstakels bij het bepalen van het formaat van de vaatwasser. Zoals (kast) deuren en looppaden. Verder moet je goed kijken of het apparaat door de deuren in huis past inclusief voor en achterdeur. Bij levering moer het apparaat namelijk een draai om de hoek kunnen maken. Soms komt het voor dat het niet past en dus niet in de keuken kan worden geplaatst. Meet dit eventueel op aan de hand van een (kartonnen) mal.

Let verder goed op het energielabel van de vaatwasser. Dit bepaald hoeveel energie de machine verbruikt. Elke vaatwasser heeft weer een ander soort verbruikslabel. Een zuinig apparaat zal iets duurder zijn, echter heb je wel weer winst op je jaarlijkse verbruik. Verder let je op de ruimte in de vaatwasser. Een gemiddeld aantal couverts bedraagt ongeveer 13 stuks. Heb je een groot gezin en heel veel couverts elke dag? Kies dan voor een ruim exemplaar. Uitgebreidere vaatwassers hebben extra functies zoals duurzame wasstanden, een zuinige kleine was of intensieve was waardoor het meest hardnekkige vuil door de machine eenvoudig kan worden verwijderd. Bij sommige soorten moet je zelf voorspoelen. Anderen hebben complete wasfuncties inclusief voorreiniging van de couverts. Ook startvertraging is een handige optie. Met deze timer kun je het gewenst startmoment uitstellen en in programmeren. Ook zijn verstelbare laden handig. Zo kun je zelf de ruimte in het apparaat goed indelen.

Leave a Reply