Dyson hepa filter

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: een hepa filter van het merk Dyson. Je komt het vrijwel altijd in een reclame tegen en natuurlijk is het ook op het internet te vinden. Maar wat is een hepa filter precies? Waar dient het voor en wat maakt deze soort filter nu uniek en waarom is een hepa filter belangrijk voor het merk Dyson. Als je kijkt naar het merk Dyson dan is het een merk dat al vele jaren geleden begon met het maken van huishoudelijke apparaten. Het is een vrij innovatief merk dat een grote waarde hecht aan kwaliteit en aan innovatieve accessoires die bij de huishoudelijke apparaten horen. Een hepa filter is daar zeker geen uitzondering in en is ook een kenmerkende filter die vooral door het merk Dyson wordt gebruikt.

Het merk Dyson

Het merk bestaat al vele jaren. Het begon allemaal in het jaar 1979 toen het merk begon te werken aan een prototype van een stofzuiger. Er was een belangrijke reden waarom het merk zich richtte op het maken van stofzuigers. Meneer Dyson vond dat de stofzuiger die hij thuis had niet naar behoren werkte. In plaats van het stof op te zuigen, blies het steeds stof uit en dit had natuurlijk helemaal geen zin. Er werd weer een grote hoeveelheid stof de kamer in geblazen en zo ging de stofzuiger zijn doel voorbij. Er werd een stofzuiger gemaakt door het merk Dyson dat gebruik maakte van een cyclonische speratortechniek. Dit wil zeggen dat het stof zakloos wordt opgeslagen in de cilinder techniek waardoor het niet mogelijk is dat het weer opnieuw de kamer in geblazen wordt. Nu ook zijn dit soort stofzuigers nog steeds verkrijgbaar en maakt het merk ook luchtfilters die ook gebruik maken van hepa filters om ervoor te zorgen dat zelfs de kleinste deeltjes (die eventueel schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid) worden opgevangen.

Wat is een hepa filter?

De naam is er eentje waar je haast niet meer omheen komt als je de televisie aanzet of wanneer je kijkt naar de producten die Dyson aanbiedt. Maar wat is het eigenlijk? Als we een luchtfilter van een ander willekeurig merk als voorbeeld nemen, wordt er altijd gebruikgemaakt van een filter waarmee er wordt gezorgd dat stofdeeltjes worden opgevangen. Het filter kan vervolgens worden schoongemaakt of vervangen. Een hepa filter werkt net even wat anders. Een hepa filter is gemaakt van zo’n kwaliteit dat zelfs de allerkleinste microscopische deeltjes uit de lucht worden gefilterd en opgeslagen. Allergieverwekkende stoffen hebben zo geen kans om je ziek te maken en worden geheel tegengehouden door het hepa filter. Een hepa filter heeft een vorm van een frame met een heel fijn raster. Het is dan ook niet mogelijk om deze filter schoon te maken en opnieuw te gebruiken. Het is aan te raden om altijd een vervangend exemplaar aan te schaffen wanneer de indicator van het apparaat aangeeft dat het filter vervangen moet worden. Door dit op tijd te doen, zorg je voor een schone lucht.

Leave a Reply