Dyson filter

Een groot merk zoals Dyson dat is, maakt uitsluitend gebruik van zeer goede filters om de lucht mee te reinigen en om ervoor te zorgen dat stofzuigers het werk doen zoals ze dat moeten doen. Een standaard filter zoals vele andere merken gebruiken, zijn soms opnieuw te gebruiken of filteren zelfs niet eens de kleinste deeltjes uit de lucht. Dyson is een vrij oud merk dat zich in de loop van de jaren heeft weten te vestigen als wereldleider op het gebied van huishoudelijke hulpmiddelen en heeft daarnaast ook altijd een goed oog voor detail gehad als het gaat om de innovatie van de producten en om de ontwikkeling op het gebied van nieuwe technieken. Daarom is niet alleen het merk erg speciaal, maar ook de bijkomende accessoires die niet mogen ontbreken. Een van deze speciale accessoires zijn de filters.

Het innovatieve merk Dyson

Dyson begon in het jaar 1979 met het ontwerpen van stofzuigers. Dit was niet zonder reden. Meneer Dyson had thuis een stofzuiger waarvan hij vond dat het niet werkte zoals het zou moeten. Daarom besloot hij zich te gaan verdiepen in het maken van stofzuigers die wel hun werk goed deden. Wat hij namelijk merkte aan de stofzuiger die hij thuis had staan was dat het meer stof uitblies dan dat het opzoog. Dat was natuurlijk helemaal niet de bedoeling van een stofzuiger en hij wilde dit dan ook echt voorkomen in de producten die hij zelf voor ogen had. Dus maakte hij een stofzuiger waarbij er gebruik werd gemaakt van een cilinder techniek. Hij moest ook vooral niks hebben van stofzuigerzakken. Een zakloze stofzuiger zou de beste optie zijn. Deze zou geen stof uit mogen blazen, maar alleen maar op mogen zuigen en dan volledig vasthouden zodat het geen kans had om naar buiten te ontsnappen. En dit was hem gelukt. Het gaat dan ook niet zomaar om stofzuigers (of andere producten van het merk), maar om apparaten waarbij er ook gebruik wordt gemaakt van filters.

De filters van Dyson

Het merk Dyson maakt niet zomaar gebruik van filters. Het gaat hier voornamelijk om hepa filters en koolstoffilters of een combinatie van deze twee. De reden dat hiervoor is gekozen is omdat hepa filters zo fijn zijn dat ze zelfs de allerkleinste deeltjes (en ook ongedierten) op kunnen nemen. Daarnaast zorgt het materiaal er ook voor dat de deeltjes goed vastgehouden worden waardoor de lucht optimaal gezuiverd worden. Deze filters zijn niet alleen toepasbaar in de stofzuigers, maar ook in de luchtreinigers van het merk. Een andere filter waar gebruik van wordt gemaakt is het koolstoffilter. Dit is een filter dat vaak in combinatie met een hepa filter wordt gebruikt en zorgt ervoor dat gassen uit de lucht worden gehaald en vast worden gehouden, in plaats van dat deze de lucht vervuilen en zo ook schade kunnen toebrengen aan je gezondheid. Met deze filters wordt er gezorgd voor een betere luchtreiniging en zal stof ook niet meer opnieuw de kamer in worden geblazen.

Leave a Reply