Duux luchtbevochtiger

Tijdens de koude wintermaanden wanneer de centrale verwarming aanstaat, of in een snikhete zomer wanneer de airco volop staat te draaien, zul je misschien merken dat de lucht binnen onaangenaam droog kan zijn. Een te vochtige lucht is niet al te bevorderlijk voor de gezondheid, zo ook kan een te droge lucht bij gezonde mensen neus- en oogirritatie veroorzaken.

Een simpele oplossing hiervoor is om een duux luchtbevochtiger te gebruiken, zodat de lucht binnen altijd het juiste vochtgehalte heeft. Hierdoor zal het leefklimaat een stuk aangenamer worden. De duux luchtbevochtiger is essentieel in ruimten waarvan de luchtvochtigheid niet optimaal is, daarnaast heeft het ook een opvallend mooi design en daardoor niet zal misstaan in je interieur.

Voor wie kan een Duux luchtbevochtiger welkome aanvulling zijn?

We weten allemaal dat een zeer droge of een zeer vochtige lucht je gezondheid en de toestand van je huis kan aantasten. Wanneer je in een huis woont waar de lucht te vochtig is, zul je merken dat je waarschijnlijk last hebt van zichtbare schimmels en in het ergste geval kunnen deze luchtwegproblemen leveren. Het omgekeerde is ook mogelijk, een te droge lucht kan weer astma of een andere luchtwegaandoening veroorzaken, zoals:

  • Droge ogen
  • Keelpijn
  • Schrale neus
  • Bloedneus
  • Vatbaarder voor verkoudheid en griep
  • Schrale huid en lippen
  • Droge, jeukende huid
  • Verergerde astma en allergie symptomen

Voor degene die last heeft van bovenstaande symptomen is het belangrijk ervoor te zorgen, dat de luchtvochtigheid binnenshuis op het juiste peil is, om vrij te zijn van dit soort gezondheidsklachten. Nu is Nederland over het algemeen een vochtig land. Ondanks dat, is de luchtvochtigheid in menig woning ver beneden peil door het gebruik van centrale verwarming. Dit is waarin een duux luchtbevochtiger uitkomst biedt. Centrale verwarmingen staan erom bekend zeer droge warme lucht te produceren. Het is belangrijk om binnen de vochtigheid op optimaal niveau te houden ‒ niet te hoog en niet te laag.

Snurken door te slapen in te droge lucht

Wanneer je slaapt in een slaapkamer waarvan de lucht gortdroog is, is de kans groot dat je gaat liggen snurken. Je luchtwegen zullen tijdens het slapen droog worden, waardoor je kunt gaan snurken. Snurken komt niet zomaar uit de lucht vallen, het is altijd een symptoom veroorzaakt door een ander probleem.

Snurken hoeft niet altijd veroorzaakt te worden door overgewicht of door in een bepaalde positie te slapen, het kan ook komen door een te droge lucht waardoor de luchtwegen geïrriteerd raken. Een duux luchtbevochtiger werkt goed tegen snurken. Dit, omdat een te droge lucht de luchtwegen doet overcompenseren door meer slijm te produceren, waardoor er een vernauwing in de keel optreedt. Met als gevolg: hoorbare vibraties, zoals snurken. De juiste vochtigheid kan dus voor een betere nachtrust zorgen.

Niet alleen de mens heeft er baat bij

Wanneer je een planten liefhebber bent en het blijkt dat geen één kamerplant het lang bij je uithoudt, dan kan het probleem wel eens zijn dat de lucht te droog is. Vochtige lucht kan goed zijn voor je kamerplanten om te overleven en te groeien. Planten hebben niet alleen uit potgrond nodig, maar ook uit de omgevingslucht. Een te droge lucht kan funest zijn voor kamerplanten.

Leave a Reply