Droogrek

Droogrek

Een droogrek is onmisbaar wanneer je regelmatig de was doet. Een droogrek gebruik je om je wasgoed op te hangen wanneer het nat uit de wasmachine komt. Natuurlijk is de beste manier om wasgoed te drogen, buiten ophangen en het liefst aan een waslijn in de wind en in de zon. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Denk maar eens aan mensen die op een flatje wonen zonder buitenbalkonnetje. Dan ben je echt genoodzaakt de was binnen te laten drogen. Dit kan natuurlijk door middel van een wasdroger. Een wasdroger is echter best wel prijzig, dus zullen veel mensen zich een goed droogrek moeten aanschaffen om hun wasje droog te krijgen.

Leifheit

Het merk Leifheit is kwalitatief één van de beste merken op het gebied van huishoudelijke apparatuur. Duitse degelijkheid zorgt voor functionele attributen. Drogen, schoonmaken en strijken zijn een aantal categorieën huishoudelijke klussen, die door gebruik te maken van Leifheit producten het werk vele malen lichter maken.

Het Leifheit Droogrek Classic 250 Flex met 25 meter drooglengte, is een prima betaalbaar wasrek wat je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Snel op te zetten en in te klappen. Weerbestendige geplastificeerde  droogstangen geven dit wasgoedrek de juiste drooggelegenheid voor je wasgoed. De 25 meter drooglijn is geschikt om wel 2 wasladingen aan op te hangen. Dit droogrek heeft een droognet voor de fijne was en een laag niveau voor kleine stuks wasgoed zoals washandjes en sokken.

De droogniveaus zijn op drie verschillende hoogtes en de twee grote vleugels kunnen worden gebruikt om handdoeken, broeken en jurken aan op te hangen. Het rek is ook geschikt, om bijvoorbeeld je wollen trui, liggend te laten drogen. Rubberen pootjes geven het wasgoedrek voldoende stabiliteit.

Binnenshuis drogen

Elke dag komt de steeds weer grotere wasberg terug in het huishouden. Een wasmand raakt met een gezin eigenlijk nooit leeg. De wasmachine is er goed voor, maar dat drogen van al dat wasgoed kan een hel zijn, vooral wanneer je klein behuisd bent. Er zijn een aantal manieren om je was te drogen. De ene manier is wat milieubewuster dan de ander. Het is zaak om wasgoed zo snel mogelijk, schoon en droog weer in de kast te krijgen. Een aantal tips kunnen er voor zorgen dat je snel van het natte wasgoed af bent.

Tips

Centrifugeren

Hoe hoger het toerental op de wasmachine, hoe droger deze er uit komt. Vooral wasgoed wat toch niet hoeft te worden gestreken zoals, ondergoed, sokken, handdoeken en washandjes, kan het zeker geen kwaad om op een wat hoger toerental te centrifugeren. Je spullen zijn dan sneller droog. Er wordt extra vocht door snel centrifugeren uit het wasgoed verwijderd en het is bij het binnenshuis op een wasgoedrek drogen sneller kastdroog.

Uitschudden

Wanneer je het wasgoed uit de wasmachine haalt, schudt dit dan even flink uit. Vooral dekbedovertrekken hebben er een handje van om helemaal in elkaar gedraaid uit de machine te komen. Vaak zitten er ook nog stukjes wasgoed in zo’n overtrek. Washandjes, sokken en handdoeken zijn op een of andere manier hier in terecht gekomen. Controleer dit en haal het wasgoed uit het overtrek.

Hang dus je wasgoed zo droog mogelijk en zonder kreukels aan het wasgoedrek.

Kledinghangers gebruiken

Shirts, overhemden en vestjes drogen razendsnel wanneer je deze op een kledinghangertje hangt. Je kunt op deze manier ook veel wasgoed kwijt op je droogrek. Ben je geen fan van strijken, dan hang je alles direct in de garderobekast. Hangend aan een kledinghangertje laten drogen zorgt voor nagenoeg geen kreukels. Het kledingstuk wordt in de vorm opgedroogd.

Droogrek naar buiten

Heb je de mogelijkheid om je wasje buiten te laten drogen, dan is een droogrek ideaal. Zodra het gaat regenen haal je rek en al direct naar binnen. Buitenlucht is voor wasgoed de beste remedie om een frisse en zachte was te krijgen. Heb je in je woning weinig ruimte om een droogrek te plaatsen, dan is misschien een schuur of garage een goede optie. Vooral wanneer je twee deuren tegen elkaar kunt openzetten, waait het wasgoed vanzelf droog.

Zolder

Een ongebruikte zolder is ideaal voor een droogrek. Zet je strijkplank en andere benodigdheden op zolder en pluk de was, wanneer deze droog is, van het rek en vouw of strijk het in de goede vorm. Zo ben je snel klaar. Zeker wanneer de wasmachine ook is gesitueerd op de zolderverdieping scheelt dit enorm in zware manden van boven naar beneden slepen en vice versa.

Creëer tussenruimte

Hang je de vochtige kledingstukken en handdoeken dicht tegen elkaar aan, dan duurt het veel langer voordat het wasgoed droog is. Tevens zal het vochtige wasgoed bij een te langzame droging muf gaan ruiken. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat er lucht tussen het wasgoed circuleert. Het beste is natuurlijk in de buitenlucht laten drogen. Vooral de zon werkt uitstekend om bacteriën, die een muffe lucht kunnen veroorzaken, te doden. Met een wasgoedrek van Leifheit is buitenshuis drogen simpel. Gaat het regenen, dan til je het rek snel in een droge ruimte (schuur, garage of carport).

Handdoek gebruiken

Een wollen trui kan gemakkelijk liggend worden gedroogd op een wasgoedrekje. Vóórdat je dit doet is het prettig om de trui zo droog mogelijk neer te leggen. Echter..tijdens een wolwasprogramma wordt meestal een laag toerental gebruikt. Je kunt de nog veel te vochtige trui iets droger krijgen door de trui op een handdoek te leggen en hier weer een andere handdoek bovenop te deponeren. Het vocht trekt in de handdoeken. Nadat het meeste vocht in de handdoeken zit, kan de trui liggend verder drogen op het wasgoedrek.