Bosch vaatwasser

Het Duitse bedrijf Bosch bestaat al redelijk lang, want het werd opgericht in 1886. Het begon als toeleverancier van de automobielindustrie. Dat is nog altijd een belangrijk werkterrein voor het bedrijf. Qua consumentenproducten was het begin in 2013 voor Bosch in de vorm van een samenwerking met Siemens. Aan het eind van 2014 werd Siemens uitgekocht en ging Bosch alleen verder. Het bedrijf heeft een zeer breed aanbod van huishoudapparaten. Vaatwassers zijn een van de vele typen producten. Bosch biedt zeer veel modellen daarvan.

Soorten vaatwassers

We kunnen de Bosch vaatwassers indelen in de volgende soorten:

  • Vrijstaande vaatwasser
  • Inbouwvaatwasser
  • Vrijstaande compacte vaatwasser
  • Onderbouwvaatwasser

We zullen de bovenstaande soorten vaatwassers kort bespreken in de volgende subparagrafen.

Vrijstaande vaatwasser

De vrijstaande vaatwasser is aan alle kanten afgewerkt en kan daarom los van het keukenblok ergens vrij staan. Een goede optie als je de wasser niet kunt opnemen in het keukenblok. De vrijstaande vaatwassers hebben een breedte van 60 of 45 cm.

Inbouwvaatwasser

De inbouwvaatwasser is bedoeld voor inbouw in een keukenblok. De zijkanten en bovenkant zijn niet afgewerkt, omdat die toch niet te zien zijn na inbouw in het keukenblok. Voor dit type worden dezelfde panelen gebruikt als voor de rest van het keukenblok. De deur is gemaakt om dat mogelijk te maken. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen volledig en half geïntegreerde vaatwassers. Bij de eerstgenoemde zijn de bedieningskoppen weggewerkt en zitten bovenin de deur. Bij het half geïntegreerde type is het bedieningspaneel wel aan de buitenkant zichtbaar. Ook de inbouwvaatwassers hebben een breedte van 60 of 45 cm.

Vrijstaande compacte vaatwasser

Een vrijstaande compacte vaatwasser is in wezen als de eerdergenoemde vrijstaande vaatwasser, maar dan ontworpen voor kleine ruimtes. Er zijn er die je op het aanrecht plaatst, vergelijkbaar met een vrijstaande magnetronoven.

Onderbouwvaatwasser

De onderbouwvaatwasser lijkt veel op de inbouwvaatwasser, maar heeft een eigen voorpaneel. Als je een vrijstaande vaatwasser hebt met een bovenblad dat je kunt verwijderen, dan kan je die ook onder het aanrechtblad plaatsen. Als het keukenblad hoger dan 87 cm, dan heeft Bosch een XXL-model voor dat geval.

Enige nuttige eigenschappen

  • Bosch maakt vaatwassers die op afstand kunnen worden bediend met een smartphone.
  • Dankzij Zeoliet drogen Bosch vaatwassers je vaatwerk niet alleen effectief, maar ook energiezuinig.
  • Door het VarioFlex korfsysteem is je glaswerk veilig in een Bosch vaatwasser.
  • Met AquaStop garandeert Bosch waterschadebescherming tijdens de levensduur van de vaatwasser.
  • Als je weinig tijd hebt, dan zijn er Bosch vaatwassers met een VarioSpeed-functie. Daarmee halveer je de wastijd. Soms zelfs meer. Het apparaat gebruikt dan echter wel meer water en stroom.

Leave a Reply