Bosch droger

Het Duitse merk Bosch is erg bekend en veelgebruikt in Nederland en in het buitenland. Het is een merk dat zich met verschillende dingen bezighoudt. Onder andere in de automobieltechnologie en Consumentenproducten. Met consumentenproducten worden een heleboel verschillende dingen bedoeld. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigers, staafmixers, koelkasten of vaatwassers. Maar in dit artikel gaat het over de drogers van Bosch. Wat voor soort drogers verkoopt Bosch en wat zijn belangrijke punten waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een droger. Dat en meer lees je in dit artikel!

Soorten drogers

Als je van plan bent om een droger te kopen is het goed om te kijken wat je voor soort droger wilt hebben. Je hebt twee verschillende soorten droger. Condensdrogers en warmtepompdrogers. Warmtepompdrogers zijn erg energiezuinig. Een warmtepompdroger verhit de lucht met behulp van een warmtepomp. Deze droger gebruikt de hete afvoerlucht voor het volgende droogproces. Een condensdroger slaat het water uit je was op in een reservoir. De condensdrogers van Bosch hoeven alleen maar te worden aangesloten op het stopcontact. Een condensdroger is sneller dan een warmtepompdroger, maar hij is een stuk minder energiezuinig.

Energieverbruik

Elke droger heeft een ander energieverbruik. Als je het belangrijk vindt dat je droger minder energie verbruikt omdat dat goed is voor je portemonnee en het milieu, is het ook goed om te kijken naar het energieverbruik van de droger. Met de energieklasse kun je zien hoe zuinig een droger is. Een A+++ warmtepompdroger is bijvoorbeeld erg energiezuinig.

Trommelcapaciteit van de droger

Het werkt niet zo dat een grotere droger minder zuinig is dan een kleinere. De trommelcapaciteit die je nodig hebt, hangt af van wat je in je droger stopt. Het kan zijn dat je er vaak grote dingen in doet zoals dekbedden of een hoop handdoeken. In dat geval is het handig om een droger te nemen met een grotere trommelcapaciteit. Een voordeel van een grotere trommel is ook dat je was sneller droogt. In een grotere droger kan de warmte zich namelijk makkelijker verspreiden.

Het geluid van je droger

Drogers kunnen een hoop geluid maken. Afhankelijk van de locatie waar je je droger wilt neer zetten is het ook goed om te checken hoeveel geluid de drogers maken. Ben je van plan de droger naast een slaapkamer neer te zetten? Dan is het handig om een stillere droger te nemen. Hoeveel geluid de droger maakt, kun je terugvinden op het energielabel.

Snelheid

Het is goed om na te gaan hoe snel de droger is. Je wilt natuurlijk het liefst dat je was weer zo snel mogelijk droog is en niet elke droger is even snel. Zoals eerder in dit artikel ook al werd gezegd maakt het uit of je een condensdroger of warmtepompdroger hebt voor de snelheid. Een condensdroger maakt namelijk gebruik van hoge temperaturen en hierdoor droogt de was sneller.

Het aanbod van Bosch

Bosch heeft een heel breed aanbod in drogers. Ze hebben een hoop verschillende series. Hiertussen zijn ook condens- en warmtepompdrogers te vinden. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten en dankzij dit artikel weet je nu ook waar je op moet letten als je een Bosch droger gaat kopen.

Leave a Reply