boneco luchtbevochtiger

Boneco is een merk dat zijn oorsprong heeft in Zwitserland en is opgericht in 1956 door Hans Frei sticht Plaston samen met zijn ondernemende zoon Roland. Het merk produceert topkwaliteit aan onder andere luchtreinigers, bevochtigers en ventilatoren. Het merk is actief op het gebied van klimaatbeheersing in binnenruimtes. Daarnaast heeft het merk oog voor de mooiste designs en meest vooruitstrevende innovatie op het gebied van technologie. Ook zijn er veel eco producten en richt Boneco zich op duurzaamheid, klimaat en milieu voor in de woning of in het bedrijf. Ooit begon de organisatie kunststofonderdelen te maken en oog te hebben voor behoeften binnen het huishouden. De eerste luchtbevochtigers werden in 1963 door de organisatie op de markt gebracht. Het bedrijf zette haar succes door tot grote producent van de beste soorten klimaatbeheersing.

Luchtbevochtigers van Boneco

Luchtbevochtigers zijn er in een aantal soorten met elk hun eigen werking. De ultrasone luchtbevochtiger heeft een onderwatertrilling waarbij hij nevel door de ruimte spuugt. De nevel wordt geleidelijk verspreid. Hierin zijn ook soorten waar je aroma voor kunt kopen. Denk aan etherische olie. Deze voeg je samen met het water toe. Zo verspreidt zich een aangename geur door de woning. Er zijn apparaten met alleen koud water en een combinatie van warm en koud water. Vooral in de zomer zijn luchtbevochtigers ideaal voor het beheersen van het klimaat. Droge warme lucht wordt dan gekoeld. Je hebt minder last van de hitte. Echter werken ze op een andere manier dan een airco of aircooler. Bij zeer hoge temperaturen is het handiger een airco te plaatsen.

De stand wordt bepaald door een hygrometer. Deze meet het vochtgehalte. Niet elke bevochtiger heeft deze functie. Bij de specificaties kun je zien welke functies de Boneco bevochtigers hebben. Dat verschilt per prijsklasse.
Daarnaast zijn er nog bevochtigers die werken met koudwaterdamp techniek. Met deze techniek wordt er gebruik gemaakt van een ventilator die lucht langs koud water blaast. Hierbij moet je wel de filters in het halfjaar vervangen, afhankelijk van de mate van het gebruik.

Reinigingsfunctie luchtbevochtiger combinaties zuiveren ook de lucht in de ruimte. De techniek bestaat uit ronddraaiende schijven waar water langs stroomt. Stof en pollen worden in een waterreservoir opgevangen. Er zijn ook soorten die zowel een luchtfilter als bevochtiger hebben. De oppervlakten van het te bevochtigen oppervlak verschillen sterk per luchtbevochtiger. De een kan 45 m2 bevochtigen terwijl de ander dubbel zoveel resultaat bereikt met 90m2. Als je weet wat de oppervlakte van de ruimte is die je wilt bevochtigen, kun je daar je aankoop op afstemmen. Voor in de slaapkamer kun je gebruik maken van bevochtigers die extra stil zijn. Ze doen dan ruisloos ook hun werk in de nacht. Deze zijn ideaal voor de babykamer. Stoombevochtigers blazen stoom in de ruimte om de lucht te vochtig te maken. Deze zijn niet geschikt voor kinderen omdat ze zich aan de hete stoom kunnen branden. Deze werken op dezelfde manier als een stoomspa.

Ultrasone kun je het beste op een plek plaatsen waar spullen zijn die tegen kleine condensdruppels kunnen zoals bij een plant. Houten vloeren en kwetsbare materialen die niet waterproof zijn kun je beter niet te dicht bij deze bevochtiger hebben.

Leave a Reply