Beste zachte bezem

Beste zachte bezem

Een goede zachte bezem is onmisbaar in ieder huishouden. Vooral wanneer je een laminaat- of houten vloer hebt, is een zachte bezem iets wat je dagelijks zal gebruiken. Kleine papiertjes, dotjes haar en meer van dat soort rommeltjes is snel weggeveegd. Een zachte bezem wordt meestal in combinatie met een stoffer en blik gebruikt. Zo’n bezem voor binnenshuis zorgt er voor dat je niet steeds hoeft te stofzuigen.

Harde en zachte bezems

Wanneer je een bezem voor in het interieur gaat aanschaffen, is het slim om te bekijken wat het haartype van zo’n bezem is. Harde bezems worden buitenshuis gebruikt en zijn meestal gemaakt van harde synthetische haren. Binnenbezems daarentegen moeten zacht en soepel haar bevatten.

Langharig varkenshaar

Dit haar is afkomstig van varkens uit China. Het is elastisch en sterk, maar wel ontzettend duur. Deze varkens zijn namelijk schaars. Dit varkenshaar is slijtvast, flexibel en voelt zeer zacht aan. Wordt gebruikt in kwaliteitsproducten.

Paardenhaar

Meestal wordt paardenhaar gemixt met synthetische haren. Paardenhaar is flexibel, slijtvast, zacht maar wel erg duur. Door te mixen met een kunststof vezel wordt een bezem gemaakt van paardenhaar betaalbaar. Originele paardenharen bezems zijn zelfreinigend en wanneer je een natte bezem uitschudt, direct weer droog.

Stofzuiger of bezem?

Uiteraard heeft iedereen een stofzuiger in huis waar wekelijks mee wordt stofgezogen. Echter…wanneer je iets uit je handen laat vallen is het vervelend om je zware stofzuiger uit de kast te pakken. Snel even met een zachte bezem opvegen is prettiger. Daarom is het handig om een bezem voor binnenshuis aan te schaffen. Ook na het eten liggen er kruimels op de grond die je snel even met een bezem bij elkaar veegt. Een zachte bezem is een functionele huishoudhulp waar je erg veel plezier aan beleeft.

Tips, hoe veeg je de vloer

Door dagelijks je vloer te vegen blijft deze op het eerste gezicht schoon. Maak in ieder geval één maal per week de vloer schoon met de stofzuiger. Het dagelijks onderhoud kan echter worden gedaan met een zachte bezem. Er zijn een paar truckjes om op simpele wijze snel je vloer hygiënisch schoon te vegen.

  • Houd altijd de bezem met twee handen vast en maak korte streken met de kop van de bezem. Werk naar jezelf toe. Doe niet té rigoureus, want dan sta je al snel in een stofwolk. Dus rustig vegen.
  • Veeg vanaf de randen van de kamer naar het midden. Houd de bezem in de buurt van de plinten enig sinds schuin. Werk vanaf de voorzijde van de living, waar je dan niet meer doorheen hoeft te lopen om bij een hoopje vuil te komen.
  • Maak de bezem regelmatig even schoon. Pluis en haar blijft in de haren van de bezem hangen.
  • Je kunt tijdens het vegen gebruik maken van een klassiek stoffer en blik. Echter, dan moet je steeds bukken. Een blik waar staande het vuil kan worden ingeveegd is prettiger voor je houding.
  • Door het vegen eenvoudiger te maken kunnen lichtere meubels even worden verplaatst. Denk hierbij aan een salontafeltje of stoelen.
  • Heb je een vloer van beton, hout of baksteen dan kun je het beste een bezem met natuurlijk haar gebruiken. Gladdere vloeren zijn meer gebaat bij synthetische bezemharen.

Om op verantwoorde wijze een binnenruimte te vegen is het belangrijk wat de breedte is van de bezem. Vooral wanneer er geveegd moet worden in bijvoorbeeld een kantine van een bedrijf heb je een flinke breedte nodig.

Synx tools

Synx tools is hét merk op het gebied van een zaalveger. Zaalvegers zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. De paardenhaar veger van Synx is een zachte veger met een werkbreedte van 30 cm. De vulling bestaat uit een mengsel van zacht paardenhaar en synthetische toevoegingen. Gladde oppervlakken zijn weer snel schoon. Geschikt om droog vuil mee te vegen. Vooral voor een tegelvloer en de houten vloer een functioneel gebruiksvoorwerp.

Eco binnenbezem

De Eco binnenbezem met bamboesteel is een milieuvriendelijk product. De bezemharen zijn gerecycled uit allerlei materialen. Het handvat is ergonomische en met een steellengte van 120 cm, is het handig werken. De gespleten borstelharen vergemakkelijken het opvegen van vuil.

Ophangsysteem

SOdeal is een luxe bezemhouder die het overzicht van al je huishoudelijke en tuinspullen vereenvoudigd. Netjes tegen de muur bevestigd, geeft dit product een nette uitstraling. Deze roestvrijstalen organizer heeft verschillende soorten haken waardoor je veel artikelen die verschillen van vorm kunt ophangen. Het materiaal is duurzaam en bevat rubberen houders. Gaat gewoon jaren mee!

 

 

Leave a Reply