Beste vloertrekker

Beste vloertrekker

Het is heel handig en praktisch om een vloertrekker in de badkamer te gebruiken. Je kan er namelijk heel snel een eenvoudig de vloer mee droog trekken nadat je bijvoorbeeld de vloer hebt schoongemaakt met een sopje. Dit is heel handig want je hoeft niet op je knieën te gaan zitten of diep te bukken om de vloer droog te maken. Ben je op zoek naar een geschikte vloertrekker voor de badkamer dan zijn er wel een aantal aandachtspunten om goed op te letten.

Waar let je precies op bij aanschaf van een vloertrekker?

De breedte

Het eerste waar je op moet letten is de breedte. Een vloerwisser of trekker kan je in diverse breedtematen aanschaffen. Wat daarbij belangrijk is om te vermelden is dat hoe breder de vloertrekker is hoe meer je in één vloeiende beweging kan droogtrekken. Maar uiteraard moet de vloertrekker ook niet breed zijn zodat je er bijvoorbeeld de tegelvloer in het douchegedeelte er ook heel gemakkelijk mee lam droogtrekken.

Een enkele of toch één met dubbele rubbers

Bij de aankoop van een vloertrekker is het ook van belang om te kijken naar de rubbers. Wil je een enkele of één met dubbele rubbers. Het voordeel van een vloerwisser met twee rubbers is dat je hiermee veel meer water in een beweging kan meenemen. Een nadeel is dat dit wel wat meer kracht kost. Heb je een behoorlijk grote badkamer en daarmee ook een vloer met een grote oppervlakte? Dan kan je het beste kiezen voor een vloertrekker met dubbele rubbers. Omdat je hiermee in een beweging veel meer water kan wegtrekken dan met een wisser met een rubberen strip.

Rubberen strips die heel eenvoudig te vervangen zijn

Een vloertrekker wordt in een huishouden best intensief gebruikt. Daardoor is het heel goed mogelijk dat na een tijdje de rubbers kapotgaan. Er komen kleine scheurtjes in. Dat hoeft geen reden te zijn om de hele vloertrekker meteen weg te gooien. Integendeel als je bij aanschaf ook even oplet of het mogelijk is om bij dat model of merk vloertrekker de rubberen strips te vervangen. Zijn de rubberen strips versleten of gescheurd? Dan hoef je alleen maar even de juiste maat en het merk te zoeken en je kan er heel eenvoudig nieuwe opzetten. Ook de rubbers van een vloertrekker zijn los verkrijgbaar in diverse breedte maten.

Een vaste steel of zoek je zelf een bijpassende steel op lengte

Er zijn vloertrekkers te koop met een steel erbij. Deze heeft een bepaalde lengte. Is dit niet de gewenste lengte of niet helemaal wat je in gedachten had. Geen probleem je kan ook alleen de vloertrekker kopen en er zelf een steel naar wens bijkopen. Bij aanschaf is het wel fijn dat je weet wat voor lengte steel voor jou het fijnste werkt.

De voor en nadelen van een vloertrekker

Alles heeft voor en nadelen dat telt ook zeker voor een vloertrekker voor de badkamer. Laten we daarom eens wat voordelen en nadelen op een rijtje zetten.

De voordelen:

– Je hoeft niet te bukken of op je knieën om de badkamervloer droog te maken.

– Dankzij de steel op de gewenste lengte heb je een beter werkhouding en krijg je minder snel last van je rug

– Heel fijn en eenvoudig te gebruiken

– De vloer is binnen zeer korte tijd een handomdraai droog

– Duurzaam bij aanschaf kan je kiezen voor een merk of model waar voor rubberen strips los verkrijgbaar zijn.

De nadelen

– Sommige vloerwissers of trekkers kunnen soms wat zwarte strepen achterlaten op je tegelvloer.

– Vloertrekkers zijn verkrijgbaar in diverse materialen zoals metaal en kunststof. Ondanks dat het metaal gegalvaniseerd is kunnen er met de tijd toch wat roestvlekken ontstaan

Leave a Reply