Beste stoomcleaner

Beste stoomcleaner

Wanneer je je spullen echt helemaal bacterievrij wil hebben, is een stoomreiniger één van de beste optie’s. 99% Van de bacteriën gaan dood door het gebruik van dit apparaat. Het is ook nog is milieuvriendelijk, omdat er verder geen schoonmaakmiddelen aan te pas komen. Badkamer, tegel- en laminaatvloeren, fornuis en nog veel meer huisraad worden met het gebruik van een stoomreiniger hygiënisch schoon.

Niet ieder plek in huis is even gemakkelijk schoon te houden. Denk maar eens aan het sanitair en het fornuis. Kalkaanslag viert hoogtij in de vochtige badkamer wanneer je er niks aan doet. Ook het kleinste kamertje van het huis is gebaat bij het reinigen met een stoomcleaner. Een stoomreiniger is meestal in het bezit van een aantal opzetstukken die je kunt gebruiken om kieren, voegen en randen perfect te reinigen.

Géén reinigingsmiddelen meer nodig!

Stoom werkt net zo goed, zelfs beter, dan menig reinigingsmiddel. Dit komt door de hoge temperatuur die vrijwel alle bacteriën dood. Het is dus veel hygiënischer, beter voor de aarde en je ademt geen chemische dampen in.

De werking van een stoomreiniger

Het water wat in de stoomreiniger aanwezig is raakt, zodra je de cleaner aansluit, aan de kook. Per liter water duurt dit ongeveer 5 minuten. Dat heeft te maken met het vermogen van de stoomcleaner. De druk loopt op tijdens het verwarmen (tot wel 5 bar) en het apparaat gaat stomen. Onder grote druk kan nu vuil en bacteriën worden verwijderd.

Verschillende stoomreinigers

Er zijn verschillende soorten stoomcleaners die je kunt aanschaffen. De stoommop bijvoorbeeld is geschikt voor de vloer. Heb je ook andere schoonmaaktaken dan is een slede-stoomreiniger de beste aankoop. Let er wel op dat er voldoende accessoires worden meegeleverd.

Welke schoonmaaktaken kunnen worden gedaan?

Laminaat en parket

Dit materiaal is kwetsbaarder dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Het vergt dus wat voorzichtigheid om deze ondergronden te reinigen. De stoomdruk kan het beste op het laagste niveau worden gezet om beschadigingen te voorkomen. Je kunt nog een dubbelgevouwen vloerdoek gebruiken om zo min mogelijk schade te voorkomen.

Tegelvloer

Een groot aantal stoomcleaners worden geleverd met een speciale vloerdoek. Prettig wanneer je een gladde vloer moet schoonmaken. De meeste tegelvloeren kunnen wel tegen een stootje. Ben je niet helemaal zeker van je zaak, begin dan met een verlaagde stoomdruk. Gaat dat goed dan kan de druk worden opgevoerd.

Tapijt

Vloerkleden en tapijt kunnen prima met een stoomreiniger worden schoongemaakt. Vooral wanneer je huisdieren hebt zitten er altijd bacteriën in het tapijt. Gebruik altijd een opzetstuk om de stugge tapijtondergrond goed te reinigen.

Hete stoom

De stoomreiniger produceert hete stoom die op het kookpunt is. De droge, hete stoom is ideaal om viezigheid en vuil los te weken. Met een doekje of vloermop zul je nooit de resultaten behalen die je met een stoomcleaner met gemak wel behaalt.

Fornuis

Neem bijvoorbeeld de vettigheid die altijd op een fornuis aanwezig is. Gebruik één keer in de zoveel tijd de stoomreiniger om daarna gemakkelijker het fornuis te onderhouden. Dit zelfde geld voor de voegen in de badkamer. Deze zien er na een flink aantal douchebeurten vaak roodachtig uit. Een stoomcleaner zorgt er voor dat je weer frisse, witte voegen krijgt.

Handige hulp in de huishouding

De stoomreiniger is een echte alleskunner wat in iedere huishouding een aanwinst is. Dat je met dit apparaat de vloer kunt reinigen is bij veel mensen wel bekend. Maar wat te denken van het ontdooien van de vriezer en het reinigen van een matras?

Vriezer ontdooien

Eenmaal in de zoveel tijd zal de vriezer ontdooid moeten worden. Dit is niet echt een klus waar je naar uitkijkt. Met behulp van een stoomreiniger is dit echter zo gebeurd. In de koude wintermaanden ontdooien is het prettigst. Zeker wanneer het vriest zet je de producten die uit de vriezer komen gewoon op een plekje buiten. Het ontdooien met een stoomcleaner gaat snel. Voor je het weet zijn de ijsresten verdwenen en kun je met een sopje aan de gang. Goed droogmaken voordat je de vriezer weer aanzet en je etenswaren weer in de vrieskast deponeert.

Gordijnen stomen

Het wassen van gordijnen is normaal gesproken een hele klus. Vooral met gordijnen van zware stof is het een heel werk om deze van de rails af te halen. Wanneer je een stoom cleaner in huis hebt hoef je de gordijnen er niet eens af te halen en kunnen ze, waar ze hangen, worden gereinigd. Begin aan één zijde en werk van boven naar beneden. De tweede zijde precies hetzelfde. Vul om een lekker geurtje te creëren een spuitbus  met water en een beetje wasmiddel. Spray hiermee de gordijnen nadat je een stoombeurt hebt gegeven. Je gordijnen zijn weer schoon en ruiken heerlijk fris!

Tuinmeubilair

Tuinmeubelen worden weer schoon en fris met een schoonmaakbeurt met een stoom reiniger. Opgedroogd vuil wordt snel weggeblazen en geweekt door stoom te gebruiken. Weer een fris begin van de zomer!

Matras stomen

Vooral mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt, is een stoombeurt van je matras fantastisch. Het matras kan een broedplaats zijn voor huisstofmijt, zonder dat je er erg in hebt. Hete stoom zorgt er voor dat mijten snel worden gedood. Heerlijk slapen zonder het idee dat er vieze beestjes in je matras huizen..

De badkamer en de keuken

Vooral de keuken is onderhevig aan vettigheid en vieze geurtjes van het koken. De magnetron, de oven en het kookgedeelte hebben regelmatig met vet te maken. Met een stoomreiniger verdwijnt dit als sneeuw voor de zon. De hoge temperatuur geeft virussen en ziekteverwekkers geen kans.

Ook de badkamer kan een broedplaats zijn van viezigheid en smerige voegen. De stoomcleaner zorgt in een mum van tijd voor een hygiënische plek waar het fijn is om onder de douche te stappen.

Losweken

Hete stoom is ideaal om bijvoorbeeld vastgekleefde kauwgom te verwijderen. Ook per ongeluk gemorste lijm is snel los. En vergeet vooral het losweken van behang niet. Met de stoomreiniger is oud behang verwijderen een koud kunstje.

Leave a Reply