Beste plopper

Een goede flesopener is onmisbaar voor elke bierliefhebber en één van de handigste soorten flesopeners is de plopper. Ploppers zijn ontworpen om flessen te openen met minimale inspanning en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten. Maar wat is de beste plopper? In dit artikel nemen we de verschillende soorten ploppers onder de loep en geven we enkele aanbevelingen voor de beste plopper op de markt.

Soorten ploppers

Er zijn twee soorten ploppers die het meest voorkomen – de standaard plopper en de barmantel plopper.

Standaard plopper: Dit is de meest voorkomende vorm en het meest bekend. Het heeft meestal een strakke greep en een vlakke bovenkant waardoor je gemakkelijk de fles mee kunt openen. Het grote voordeel van deze plopper is dat hij gemakkelijk in de hand ligt en de fles helpt openen met minimale inspanning.

Barmantel plopper: Dit type plopper is vooral populair in de horeca en heeft een extra barmantel waardoor je de fles nog verder kunt openen en gemakkelijker de fles kunt ontkurken. Het heeft ook een flesopener aan de bovenkant van de plopper waardoor het de perfecte all-in-one optie is.

Materiaal

Het materiaal van een plopper is ook belangrijk. Het meest voorkomend zijn roestvrijstalen en plastic ploppers.

Roestvrijstalen ploppers zijn stevig en duurzaam en hebben vaak een polijstafwerking voor een glanzend uiterlijk. Ze zijn ook roestbestendig en gemakkelijk te reinigen. Een nadeel van een roestvrijstalen plopper is dat deze zwaarder kan zijn, wat sommige mensen als ongemakkelijk kunnen ervaren.

Plastic ploppers zijn lichter in gewicht en hebben vaak een zachtere grip. Ze zijn ook goedkoper dan roestvrijstalen ploppers. Een nadeel van een plastic plopper is dat deze minder stevig kan zijn en minder lang meegaat dan een roestvrijstalen plopper.

Onze aanbevelingen

Hier zijn enkele van onze aanbevolen ploppers op basis van kwaliteit, gebruiksgemak en prijs:

1. De OXO Softworks Stalen Plopper: Deze roestvrij stalen plopper is voorzien van een zachte, antislip greep voor optimaal gebruiksgemak. Het heeft ook een magneet in het midden waardoor de dop niet wegrolt of wegschiet nadat deze is vrijgegeven. De prijs ligt rond de € 10.

2. De Bradshaw plopper: Deze plopper heeft een strak design en een stevige roestvrijstalen constructie. Het heeft ook een antislip greep, waardoor je gemakkelijk de fles kunt openen zonder uit te glijden. De prijs ligt rond de € 6.

3. De OXO Good Grips Stalen Plopper: Dit is een duurzame roestvrijstalen plopper met antislipgreep en -basis, waardoor het veilig is om te gebruiken op elk oppervlak. Het heeft ook een elegant, strak design. De prijs ligt rond de € 20.

Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten ploppers op de markt, maar over het algemeen zijn roestvrijstalen ploppers het meest stevig en duurzaam. Welke plopper het beste bij jou past, hangt af van jouw voorkeur voor het materiaal, het ontwerp en het gebruiksgemak. We hopen dat dit artikel je helpt bij het vinden van de beste plopper voor jouw behoeften. Proost!

Leave a Reply