Beste ontstopper

Beste ontstopper

Het komt soms voor dat je gootsteen verstopt raakt of dat het doucheputje niet meer goed doorloopt. Er zijn diverse huis- tuin en keukenmiddelen die goed werken om een verstopping op te lossen. Echter, soms kan een verstopping zo erg zijn dat er een vloeibare ontstopper aan te pas moet komen. Wij hebben de beste ontstoppers voor je op een rijtje gezet.

Een vloeibare ontstopper kiezen

Wij raden altijd aan om te kiezen voor een vloeibare ontstopper. Er zijn ontstoppers beschikbaar in poeder of korrelvorm maar daarbij bestaat de kans dat de verstopping alleen maar erger wordt. Ga dus op safe en kies een vloeibare variant.

Vloeibare ontstopper gebruiken

Lees voor het gebruik van een ontstopper eerst de gebruiksaanwijzing. Zelfs de beste ontstopper ter wereld kan verkeerd gebruikt worden waardoor de verstopping niet wordt verholpen. Wanneer je een chemische ontstopper gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je handschoenen en een veiligheidsbril draagt. Deze middelen kunnen namelijk brandwonden veroorzaken bij contact met de huid en zorgen voor onherstelbare schade aan de ogen.

Over het algemeen is het zo dat je een bepaalde hoeveelheid van het middel (gebruiksaanwijzing!) in het putje of de afvoer giet. Dit laat je 30 minuten inwerken waarna je met koud water naspoelt.  Er zijn ook middelen zoals de HG Duo ontstopper die werken met twee verschillende componenten die je in een bepaalde volgorde gebruikt.