barcol air

Barcol-Air, opgericht in 1979, is een toonaangevende fabrikant van luchtbehandelingsapparatuur die is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van klimaatbeheersingsapparatuur voor de gebouwde omgeving. Het bedrijf beschikt over een breed scala aan producten voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) platforms, variërend van luchtbehandelingsunits (AHU’s) tot luchtroosters. Het hoofdkantoor van Barcol-Air bevindt zich in België, terwijl het bedrijf ook vestigingen heeft in Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Zwitserland.

Barcol-Air legt de nadruk op innovatie en duurzaamheid en heeft zich tot doel gesteld om energie-efficiënte oplossingen te bieden die tegemoetkomen aan de steeds groeiende vraag naar duurzame gebouwen. In nauwe samenwerking met klanten en partners werkt het bedrijf aan op maat gemaakte oplossingen die aan de specifieke vereisten van elk type gebouw kunnen voldoen. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie biedt het bedrijf duurzame en energiezuinige producten aan die zowel het milieu als de portemonnee van de klant ten goede komen.

Een van de belangrijkste producten van Barcol-Air is de AHU, of luchtbehandelingsunit. Dit apparaat zuivert de lucht in grote gebouwen door middel van filters en recirculeert deze vervolgens door het systeem. De unit kan ook de luchttemperatuur en -vochtigheid regelen om zo te zorgen voor een comfortabele omgeving in zowel de zomer als de winter. De AHU’s van Barcol-Air hebben precieze regeltechnieken die de energie-efficiëntie maximaliseren en de CO2-uitstoot minimaliseren.

Een andere belangrijke productlijn van Barcol-Air is het roosterassortiment. Roosters zijn cruciaal voor HVAC-systemen omdat ze de luchtverdeling in een ruimte reguleren en zorgen voor een gecontroleerde luchtstroom. Barcol-Air biedt een ruim assortiment van geavanceerde, esthetische en stijlvolle roosters aan die geschikt zijn voor een breed scala aan gebouwtoepassingen, waaronder kantoren, winkelcentra, hotels, ziekenhuizen en luchthavens. Het assortiment omvat ook roosters in verschillende afmetingen, materialen, en afwerkingen om aan de uiteenlopende behoeften van hun klanten te voldoen.

Barcol-Air werkt nauw samen met toonaangevende architecten, ingenieursbureaus en gebouweigenaars om op maat gemaakte oplossingen aan te bieden die bijdragen aan een duurzame omgeving en het welzijn van de bewoners. Het bedrijf heeft zelfs deelgenomen aan een aantal ambitieuze projecten, zoals de bouw van de Oosterweelverbinding in België, een project dat de mobiliteit in Antwerpen moet verbeteren.

In samenvatting kan worden gezegd dat Barcol-Air een betrouwbare partner is voor HVAC-systemen en dat het een breed scala van kwaliteitsproducten aanbiedt die voldoen aan de steeds strengere eisen op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Het bedrijf combineert innovatie met duurzaamheid en levert op maat gemaakte oplossingen die bijdragen aan het comfort van gebouwen en de gezondheid van bewoners. De toekomst ziet er positief uit voor Barcol-Air, met een sterk groeiende markt voor duurzame gebouwen en toenemende erkenning voor de praktische voordelen van HVAC-oplossingen.

Leave a Reply