AEG warmtepompdroger

In 1883 werd in Duitsland de Deutsche Edison-Gesellschaft für angewandte Elektricität opgericht, wat een eerste begin was van AEG. Na enkele fusies is het originele AEG ontstaan in 1887, het is dus een bedrijf wat al erg lang bestaat en probeert om veel nieuwe innovaties te doen. In 1910 is dit begonnen met het eerst elektrische fornuis en in 1997 heeft AEG als eerste de techniek voor de warmtepomp droger uitgevonden. Tussendoor zijn nog veel meer innovaties geweest op gebied van huishoudelijke apparatuur, het motto van AEG is dan ook: ‘altijd nieuwe ideeën’. AEG richt zich op verschillende witgoed producten die je kunnen helpen bij zowel het koken als het doen van de was.

Warmtepompdroger

Voor dat er drogers bestonden werd er veelal gedroogd door de was uit te hangen of soms al met een wringer of centrifuge voor gedroogd. Later ontstond de condens droger. Een condens droger is een draaiende trommel die warme lucht naar je wasgoed blaast. Wanneer dit gebeurd wordt de lucht vochtig maar je was droog. Een groot nadeel van deze technologie is dat het vocht afgevoerd moet worden en de droger vervolgens weer nieuwe warme lucht aan moet zuigen, dit kost enorm veel energie. Om minder energie te verbruiken zijn er tegenwoordig warmtepomp drogers, de vochtige warme lucht wordt hierbij niet afgevoerd maar langs een koelmiddel geleid en weer hergebruikt, zodat de droger niet opnieuw lucht hoeft aan te zuigen, dit scheelt enorm in het energie verbruik. Warmtepompdrogers hebben over het algemeen daarom ook energieklassen vanaf A++.

Warmtepompdrogers van AEG

De verschillende warmtepompdrogers van AEG die verkrijgbaar zijn bieden veel verschillende opties en mogelijkheden. De belangrijkste optie die je kan maken is het vulgewicht van 7, 8 of maar liefst 9 kilo. Daarnaast zijn er warmtepompdrogers van AEG verkrijgbaar in zowel de categorie A++ als A+++, vaak zijn de A+++ varianten wat duurder in aanschaf maar kosten uiteindelijk minder in energieverbruik. AEG biedt verschillende nieuwe technologieën aan in de warmtepompdrogers. Zo is er de meest geavanceerde technologie FiberPro, dit zorgt er voor dat de vochtigheid van de te drogen lading gescand wordt van zowel de binnen als de buitenkant en hier de duur op aangepast wordt, op deze manier blijft kleding extra lang mooi. Er zijn ook varianten met de AbsoluteCare technologie. Bij deze warmtepompdrogers kan vrijwel elke kleding gedroogd worden zonder dat de kleding beschadigd, zelfs zijde of wol kunnen in deze machine veilig gedroogd worden zonder te krimpen of van vorm te veranderen. Daarnaast is er nog de SensiDry technologie, welke ervoor zorgt dat kleding altijd heerlijk zacht blijft aanvoelen. Er kan op lage temperatuur gedroogd worden zodat kleding mooi blijft en de droogtijd wordt zo veel mogelijk ingekort. Kortom wanneer je een wasdroger van AEG wilt aanschaffen kan je er altijd vanuit gaan dat je een warmtepompdroger koopt met de nieuwste technologieën, waarbij je kleding prachtig en perfect droog uit de droger komt.

Leave a Reply