AEG stofzuiger

AEG heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een van de marktleiders voor de elektrotechniek en behaalde vooral met haar producten uit de productgroepen energietechniek en huishoudelijke apparaten steeds weer verkoophits, die de uitstekende positie van de onderneming op de lange termijn consolideerden. Terwijl de oorspronkelijke productenportefeuille producten voor elektrische verwarming van gebouwen omvatte, evenals trams, verschillende soorten locomotieven…concentreerde de Duitse onderneming zich met toenemend succes meer en meer op de productie van zogenaamde witgoed. Dat betekent kleine en grote elektrische apparaten voor het huishouden en de keuken. Na het faillissement in 1982 en de overname door Daimler-Benz drie jaar later vond er een ingrijpende herstructurering van het bedrijf plaats, waarbij sommige producttakken volledig werden afgestoten en andere werden uitbesteed.

Het bedrijf werd in 1996 opgeheven, hoewel de merknaam nog steeds actief wordt gebruikt. De rechten op het merk zijn in handen van Electrolux, een Zweedse fabrikant van huishoudelijke apparaten, die verschillende vergunningen verleent, als gevolg waarvan verschillende bedrijven tegenwoordig producten onder de merknaam AEG op de markt brengen.

De volgende productcategorieën zijn te vinden bij AEG:

 • Kooktoestellen
 • Vaatwassers
 • Ingebouwde en vrijstaande apparaten voor koelen en vriezen
 • Wasverzorging
 • Kleine apparaten zoals broodroosters, strijkijzers, waterkokers en waterfilters
 • Stofzuigers

AEG stofzuigers – veelzijdige kwaliteit voor iedereen

AEG is een van de marktleiders onder de merken van grote elektrische toestellen en kleine huishoudelijke en keukenapparaten. Vooral in de productlijn van hand- en vloerzuigers worden onder de merknaam AEG innovatieve en zorgvuldig vervaardigde producten aangeboden, waarvan sommige zonder snoer en ook zakloos kunnen worden gebruikt. Voor huisdiereigenaren omvat het assortiment ook een stofzuiger die speciaal is ontworpen om irriterend of storend haar van huisdieren te verwijderen.

Het merk AEG biedt een groot aantal verschillende stofzuigermodellen aan, die allemaal ontworpen zijn om bijzonder energie-efficiënt te zijn en dus een zo laag mogelijk gemiddeld energieverbruik per jaar te hebben. Bovendien worden veel stofzuigers en stofzuigrobots van AEG gekenmerkt door het feit dat het geluidsniveau van de modellen bijzonder laag is, wat het werken ermee veel aangenamer maakt.

De aangeboden modellen zijn:

 • Stofzuigers voor de vloer met zak
 • Stofzuigers voor de vloer zonder zak
 • Handstofzuigers
 • Batterijstofzuiger
 • Robotstofzuiger

Enkele belangrijke eigenschappen van de AEG stofzuigers

 • De AEG Electrolux stofzuigers met zak voor de vloer zijn ideaal voor huishoudelijk werk, omdat er rekening is gehouden met verschillende factoren die het werk vergemakkelijken: wat lawaai betreft, zijn AEG-stofzuigers inspirerend omdat de geluidsoverlast laag wordt gehouden, wat positief is voor zowel de gebruiker als eventuele buren. De AEG-stofzuigers met zak zijn stil en ergonomisch ontworpen met comfortabele handgrepen en een grote actieradius.
 • Een hoog gebruikscomfort wordt ook bereikt door het rugvriendelijke ontwerp van de modellen. In de energie-efficiëntieklasse, de stofemissieklasse en de klasse voor het reinigen van harde vloeren hebben de stofzuigers met snoer een A-waardering gekregen.
 • Wie bijzonder duurzaam wil handelen, kan kiezen voor een model uit de eco-lijn, want die verbruikt ongeveer 65 procent minder energie dan een gewone stofzuiger met 2100 watt en is dus bijzonder vriendelijk voor het milieu en de portemonnee. Met iets meer dan acht kilo zijn deze modellen ook aangenaam licht en gemakkelijk te verplaatsen binnen een actieradius van 12 meter, en ze zijn bovendien gemaakt van ruim 70 procent gerecycled materiaal en vrij van PVC.
 • De modellen uit de AEG Vampyr serie hebben, afhankelijk van het model, een vermogen van 2000 watt en zijn bijzonder veilig in gebruik dankzij de oververhittingsbeveiliging en soft start.
 • De AEG-accu stofzuiger: dankzij oplaadbare batterijen zijn sommige AEG-stofzuigers snoerloos en kunnen ze dus bijzonder vrij in het hele huis worden gebruikt. Omdat ze zonder snoer kunnen worden gebruikt, kunnen ze ook worden gebruikt op moeilijk bereikbare plaatsen of in kamers zonder stopcontact.

Leave a Reply