Pvc vloerreiniger

PVC-vloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege hun duurzaamheid en uitstraling. Het is het perfecte alternatief voor traditionele vloeren zoals tegels en hout. Maar net als bij elke andere vloer moet je ervoor zorgen dat je het regelmatig en op de juiste manier schoonmaakt om het in goede staat te houden. In dit artikel gaan we dieper in op alles wat je moet weten over het schoonmaken van een PVC-vloer en hoe je de beste PVC vloerreiniger kunt kiezen.

Hoe een PVC vloer schoon te maken

Het schoonmaken van een PVC-vloer is eenvoudig, maar je moet wel weten hoe je het op de juiste manier kunt doen. Hier zijn enkele stappen die je moet volgen:

Stap 1: Verwijder vuil en stof

Voordat je begint met het schoonmaken van de PVC-vloer, veeg je eerst de vloer af met een zachte bezem om eventueel vuil en stof te verwijderen.

Stap 2: Gebruik de juiste PVC vloerreiniger

PVC-vloeren zijn erg gevoelig voor chemicaliën en kunnen beschadigd raken als je de verkeerde schoonmaakproducten gebruikt. Gebruik daarom alleen de juiste PVC vloerreiniger voor jouw type vloer en vermijd schurende schoonmaakmiddelen.

Stap 3: Breng de vloerreiniger aan

Breng de PVC vloerreiniger aan op een zachte dweil en maak de vloer vervolgens schoon door hem in lange banen te dweilen. Bij hardnekkige vlekken kun je de oplossing direct op de vlekken aanbrengen en even wachten voordat je het met een zachte doek afveegt.

Stap 4: Spoel de vloer af

Spoel de vloer af met schoon water om eventueel achtergebleven residu van de reiniger te verwijderen.

Stap 5: Drogen

Laat de PVC-vloer volledig drogen voordat je er voorwerpen op plaatst of er overheen loopt.

Kies de beste PVC vloerreiniger

Nu je weet hoe je een PVC-vloer op de juiste manier kunt schoonmaken, is het tijd om een PVC vloerreiniger te kiezen. Maar hoe kies je tussen al die verschillende schoonmaakmiddelen op de markt? Hier is waar je op moet letten:

Kies een pH-neutrale PVC vloerreiniger

PVC-vloeren zijn zeer gevoelig voor chemicaliën, waardoor ze voortijdig kunnen verslechteren. Een pH-neutrale PVC vloerreiniger is veilig om te gebruiken op PVC-vloeren en veroorzaakt geen schade.

Kies een PVC vloerreiniger zonder was

Een PVC vloerreiniger zonder was geeft de vloer een glanzende en schone uitstraling zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Het beschermt de PVC-vloer ook tegen vlekken en slijtage.

Gebruik geen allesreiniger

Hoewel het makkelijk is om een allesreiniger te gebruiken als je niet weet welke PVC vloerreiniger je moet kiezen, raden wij dit af. Een allesreiniger kan schadelijk zijn voor de PVC-vloer en ertoe leiden dat deze beschadigd raakt.

Tips om je PVC-vloer langer mooi te houden

Hier zijn enkele tips om de levensduur van je PVC-vloer te verlengen:

Plaats viltjes onder meubels

Plaats viltjes onder meubelpoten om krassen op de vloer te voorkomen.

Gebruik een deurmat

Gebruik een deurmat om vuil en stof buiten te houden en zo te voorkomen dat dit zich ophoopt op de vloer.

Vermijd overmatig vocht

Vocht kan de PVC-vloer beschadigen. Vermijd daarom zoveel mogelijk overmatig vocht op de vloer.

Veelgestelde vragen over PVC vloerreiniger

Wat is de beste manier om een PVC-vloer te reinigen?

Gebruik een zachte bezem om vuil en stof te verwijderen en gebruik een pH-neutrale PVC vloerreiniger om de vloer te reinigen.

Kan ik een allesreiniger gebruiken om mijn PVC-vloer te reinigen?

Nee, want allesreiniger kan schadelijk zijn voor de PVC-vloer en ertoe leiden dat deze beschadigd raakt.

Kan ik een stoomreiniger gebruiken op mijn PVC-vloer?

Hoewel stoomreinigers handig zijn, is het niet aan te raden om deze te gebruiken op PVC-vloeren. De hoge hitte kan de vloer beschadigen.

Hoe kan ik vlekken op mijn PVC-vloer verwijderen?

Gebruik een PVC vloerreiniger op een zachte doek om de vlek voorzichtig te verwijderen. Indien nodig kun je de PVC-vloerreiniger direct op de vlek aanbrengen en enkele minuten laten inwerken.

Hoe vaak moet ik mijn PVC-vloer schoonmaken?

Om vuil en stof te verwijderen, moet je je PVC-vloer minimaal een keer per week schoonmaken. Voor een grondige reiniging is eens per maand voldoende.

Conclusie

Het regelmatig schoonmaken van je PVC-vloer is cruciaal om hem in goede staat te houden. Volg de stappen die we hierboven hebben vermeld en kies voor de juiste PVC vloerreiniger om ervoor te zorgen dat je PVC-vloer er schoon en glanzend uitziet. Vergeet ook niet om onze tips te volgen om hem langer mooi te houden. Wanneer je de juiste PVC vloerreiniger kiest en deze op de juiste manier gebruikt, kan je PVC-vloer er nog jarenlang als nieuw uitzien!