Make-up kwasten reinigen

Make-up kwasten reinigen

Make-up kwasten zijn gebruiksartikelen die bijna iedere vrouw elke dag gebruikt. Make-up kwasten worden gebruikt om gezichtspoeder, oogschaduw en lippenstift op je gezicht aan te brengen. Deze gebruiksartikelen moeten dus regelmatig worden gereinigd.

Make-up kwasten reinigen

Waarschijnlijk gebruik je dagelijks je make-up kwasten. Het beste zou zijn om iedere keer dat je deze gebruikt ze daarna schoon te maken. Natuurlijk doet niemand dat. Even snel ’s ochtends voor werk of school jezelf opmaken en dan snel weg. Geen tijd om kwasten te reinigen. Een goede tip is om ééns per twee weken, op een voor jou rustig moment, je make-up kwasten te reinigen.

Bacteriën

Het is echt nodig om regelmatig kwasten te reinigen. Er komt behalve make-up poeder ook bacteriën en viezigheid tussen de haartjes. Gebruik je make-up kwasten professioneel, dus als schoonheidsspecialiste, dan is schoonmaken na ieder gebruik een must. Wanneer je je kwasten hebt gereinigd en gedroogd voelen ze weer heerlijk zacht aan. Ze gaan tevens langer mee en zeker wanneer je de volgende tips in acht neemt, kun je jaren plezier van je kwasten hebben.

  • Ga zorgvuldig met je kwasten om.
  • Bewaar deze op een droge plek.
  • Altijd zeer goed uitspoelen en voorkom dat het handvat (vaak van hout) nat word.
  • Nóóit heet water gebruiken maar koud of lauw.

Make-up soorten

Make-up bestaat uit veel verschillende soorten die met een kwastje worden opgebracht. Zo heb je oogschaduw, rouge, blush, lippenstift en lipgloss. Allemaal soorten make-up die met een kwast kunnen worden opgebracht. Met de juiste make-up kun je er als vrouw fantastisch uitzien.

De soorten make-up die je gebruikt kunnen op verschillende manieren zijn gemaakt. Zo is er make-up op oliebasis maar ook als poeder make-up. Uiteraard moeten de kwastjes die je gebruikt voor make-up op oliebasis anders worden schoongemaakt dan de poeder make-up.

Poeder make-up

Doe wat lauw water met wat babyshampoo in een bakje en haal je kwasten hier doorheen. Gebruik je vingers op een licht knedende manier om de haartjes schoon te maken. Het water zal al snel bruinig worden. Je kunt uiteraard ook een brush cleanser gebruiken. Dit spul is speciaal gemaakt om op een snelle manier te reinigen. De cleanser deponeer je op de haren van je kwast en veeg je vervolgens schoon op een stukje keukenpapier. De alcohol in de cleanser doodt de bacteriën in de haren van de kwast.

Make-up op oliebasis

Je gaat met make-up kwasten, waarmee je make-up op oliebasis hebt gebruikt, eigenlijk hetzelfde reinigen als de poeder make-up kwasten. Een sopje met bijvoorbeeld shampoo, groene zeep, handzeep of met een blok zeep. De haren heel zachtjes wat kneden en masseren. Houdt de top van de kwast in je hand en beweeg langzaam over de handpalm.. Afwasmiddel kan desnoods ook worden gebruikt, deze soort ontvet iets beter maar is minder goed voor je kwast. Liever met een zachtere variant of een brush cleanser. Wordt het water erg bruin, dan nog een keer herhalen. Naspoelen met schoon water, totdat het water helemaal helder is. Daarna zachtjes het water uit de haartjes knijpen. Met je hand de vorm weer in de kwast brengen en aan de lucht laten drogen, dus niet op de verwarming leggen. Je mag wel, wanneer je geen tijd hebt, de kwast met een föhn drogen. Gebruik dan een zo koud mogelijke föhnstand.

Hardnekkige make-up

Soms is bij een bepaalde make-up soort deze moeilijk uit je kwast te verwijderen. Dan is het gebruik van afwasmiddel en olijfolie een aanrader. Gebruik echter maar een paar druppeltjes olie anders worden de haren van je kwast vettig. Meng in een schaaltje lauwwarm water samen met afwasmiddel en een paar drupjes olie. De kwast goed reinigen, dus de haartjes zacht kneden en wrijven over je handpalm. Met warm water uitspoelen.

Drogen van make-up kwasten

Wanneer je de kwasten hebt gereinigd, leg je deze op een handdoek om te drogen. Zet ze in ieder geval nooit rechtop. Het vocht drupt dan naar beneden en loopt in de huls waar de haartjes zijn samengebonden met lijm. Je kwast wordt dan alsnog beschadigd. De lijm in de kwasten wordt aangetast en de haren zullen eerder loslaten. Wanneer je geen geduld hebt kun je met de koude stand van de föhn drogen, maar het is altijd beter om  liggend aan de lucht op laten drogen.