Koplampen schoonmaken

Koplampen schoonmaken.De koplampen van je auto zijn belangrijk. Naast dat ze goed licht moeten geven is het vanuit design oogpunt ook gewoon een belangrijk element van je auto. Het komt soms voor dat koplampen dof worden. Dit gebeurt eigenlijk bij iedere auto en wordt veroorzaakt door ultraviolette straling van de zon. In dit artikel leer je hoe je deze doffe koplampen het beste kan schoonmaken.

Doffe aanslag


Het is eerst van belang te bepalen of de doffe aanslag aan de buitenzijde van de lamp zit (vaak het geval) of aan de binnenzijde. Als de reflectoren achter de lamp vies of dof zijn dan moeten deze vrijwel altijd worden vervangen.

Ook is het van belang na te gaan of je koplampen van plastic of glas zijn. Glas zal je moeten laten polijsten door een professional. Geen tube tandpasta gaat je daarbij helpen! Kunststof koplampen zijn echter zeer goed zelf te polijsten.

Doffe koplampen polijsten met tandpasta


Dit is een trucje wat al jaren overal te vinden is en nog steeds uitzonderlijk goed werkt. Maak de koplampen eerst nat met een beetje water en smeer er voldoende tandpasta op. Vervolgens ga je in een cirkelvormige beweging de koplampen polijsten met een doek of een stuk keukenpapier. Als je de hele koplamp hebt gepolijst dan is het een kwestie van afspoelen met water. Spray nog even na met een beetje Glassex om de boel goed glimmend te krijgen.

Naast tandpasta zijn er ook setjes te koop met een speciale was en speciale doeken om mee te polijsten.

Heb je na het polijsten van je koplampen nog steeds dof uitziende lampen? Ga dan naar een professional! Het is gevaarlijk om met slechte verlichting de weg op te gaan. Daarbij kunnen doffe koplampen ervoor zorgen dat je niet door de APK heen komt.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>