Huis opfrissen: waar moet je op letten?

Huis opfrissen: waar moet je op letten?

Je kent het vast wel, het buitenom van je woning ziet er na verloop van tijd steeds minder fris uit, de oude verflaag is dof geworden, geen gezicht en ook nog eens gevaarlijk het hout kan gaan rotten met alle gevolgen van dien. Het buitenom van je woning schoonmaken kan een uitdagende klus zijn. Maar met de juiste voorbereidingen ziet jouw huis er binnen de kortste keren weer stralend uit. Door je woning opnieuw te schilderen bescherm je het houtwerk en ziet je woning er weer tiptop uit. Er zijn enkele belangrijke dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat jouw schilderproject tot een naadloos en professioneel eindresultaat leidt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de juiste verf kiest voor het oppervlak dat je gaat schilderen. Als je hout schildert, gebruik dan houtverf en voor metalen oppervlakken heb je metaalverf nodig. Daarnaast is het belangrijk om de juiste kwasten en rollers te gebruiken, afhankelijk van het oppervlak en de verf die je gebruikt. Met de juiste voorbereiding en producten ben je klaar om aan de slag te gaan en je huis of tuin een nieuwe, frisse uitstraling te geven.

De juiste verf kiezen

Als je van plan bent om je buitenhout te schilderen, is het kiezen van de juiste verf essentieel voor een mooi en duurzaam resultaat. Gelukkig hoeft dit niet altijd gepaard te gaan met hoge kosten. Het is namelijk slim om de verf aanbiedingen in de gaten te houden. Op die manier kan je vaak flink besparen op de aanschaf van de verf, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Zo kan je met een gerust hart aan de slag en genieten van een prachtig geschilderde gevel, schutting of tuinmeubel.

Voorbereiding

Bij het schilderen is voorbereiding essentieel voor een mooi en duurzaam resultaat. Voordat je begint met schilderen dien je eerst goed te schuren, stofvrij maken en afplakken van de oppervlaktes die je niet wilt schilderen. Dit lijkt misschien een saaie klus, maar het is juist heel belangrijk. Een goed voorbereide ondergrond zorgt ervoor dat de verf beter hecht en langer mooi blijft. Neem bijvoorbeeld het kozijnen verven, als de voorbereiding niet goed wordt gedaan dan kan de verf gaan bladderen en binnen de kortste keren ben je alweer aan het schilderen. Door tijd te investeren in de voorbereiding, zal het schilderswerk veel mooier en langer meegaan.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wanneer het gaat om het verven van je huis is het belangrijk om de juiste keuze te maken op het gebied van verf. Kwaliteit is hierbij absoluut belangrijker dan de kwantiteit. Het eindresultaat is tenslotte waar het om draait. Het gebruik van kwalitatief goede verf zorgt niet alleen voor een strak en mooi resultaat, maar ook voor duurzaamheid. Er is niets vervelender dan na een paar jaar alweer toe zijn aan het opnieuw verven van je huis. Gelukkig is er een verf die aan al deze eisen voldoet: Sikkens Rubbol XD High Gloss.  Deze verf staat bekend om zijn kwaliteit en zorgt voor een prachtig eindresultaat dat jarenlang mooi blijft. Dus, vergeet de kwantiteit en ga voor de kwaliteit met Sikkens Rubbol XD High Gloss!