Houdbaarheid slagroom

houdbaarheid slagroomSlagroom: we kennen het allemaal wel. De een gebruikt het voor het versieren van taart of gebak en de ander gebruikt het als ingrediënt tijdens het bakken of koken. Je hebt slagroom in spuitbussen en je hebt slagroom in de welbekende bekertjes of karton. Maar wat is de houdbaarheidsdatum van slagroom nou? Slagroom kun je in principe zowel binnen als buiten de koelkast bewaren. Waar het voornamelijk om draait is: geopende en niet geopende slagroom. In principe kan je ongeopende slagroom zolang bewaren tot het THT/TGT-datum (ten minste houdbaar tot/te gebruiken tot) verstrijkt, tenzij je de slagroom hebt geopend. Het bewaaradvies voor geopende slagroom geldt voor 4-6 dagen.


Hoe bewaar ik slagroom het beste?

Slagroom kun je het beste bewaren in de koelkast, het liefst in een glazen en schone potje zodat er geen eventuele bacteriën of nare luchtjes van andere producten bij de slagroom kunnen komen. Gebruik tijdens het openen van slagroom altijd een schone lepel zodat er geen schimmel ontstaat na het gebruik ervan. Geklopte slagroom kun je slechts (afgedekt) voor 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Bij twijfel altijd even proeven of ruiken aan de slagroom, ook als de THT/TGT-datum verstreken is.


Datum van de slagroom is verstreken, wat nu?

Wees altijd voorzichtig, voornamelijk met zuivelproducten. Twijfel je? Proef, ruik of bekijk de slagroom even. Heeft het een nare smaak of geur? Gooi het dan direct weg. Zijn er soort van ‘brokken’ ontstaan in je slagroom en is het geen gladde massa meer? Hier geldt ook de regel: gooi het direct weg! Ga niet experimenteren of gek doen en toch van de slagroom eten, je kunt namelijk makkelijk een voedselvergifteging krijgen en daar staat niemand op te wachten.


Houd altijd de THT/TGT-datum van het desbetreffende product in de gaten, vooral als het om een geopende product gaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>