Houdbaarheid olijfolie

houdbaarheid olijfolieOlijfolie wordt vaak gebruikt om eten in te bakken, of het eten op smaak te brengen. Het voordeel van olijfolie is dat het een stuk gezonder is dan andere producten om mee te bakken. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld bakboter, maar dit is een stuk vetter dan olijfolie en daarom is ook aan te raden om hier minder van te gebruiken. Olijfolie is bijvoorbeeld erg goed voor de bloedvaten en verkleint daarmee de kans op hart- en vaatziekten. Om die reden is het ook goed voor de bloeddruk. Daarnaast zit er Vitamine E in olijfolie en verkleint dit de kans op borstkanker. Al met al een goede reden om met olijfolie te gaan bakken in de toekomst. Maar hoe lang is olijfolie precies houdbaar?


Houdbaarheid olijfolie

Een voordeel van olijfolie is dat het zeer lang houdbaar blijft. Op een fles olijfolie staat vaak een datum voor hoe lang het product bewaard kan worden in ongeopende toestand. Maar je bent natuurlijk wel van plan om je fles olijfolie open te maken, dus dan is het nog niet geheel duidelijk hoe lang de olijfolie precies houdbaar is. Gelukkig hebben wij daar het antwoord op. Een fles olijfolie is namelijk doorgaans een jaar houdbaar nadat hij geopend is. Let wel: sommige mensen beweren ook dat het maar tot 6 maanden goed kan blijven. Al met al is dit een zeer lange tijd en dat is ook de reden dat olijfolie in grote flessen wordt verkocht.


Om goede kwaliteit en smaak te garanderen is het wel belangrijk dat je olijfolie op de juiste manier bewaard. Veel mensen denken namelijk dat je olijfolie op alle mogelijke manieren kunt bewaren maar dat kan afdoen aan de kwaliteit van deze olie. Het beste is namelijk om de olijfolie droog en donker te bewaren. Wanneer je het namelijk op een ware plek in het licht bewaart, verslechtert de kwaliteit en is het na een tijdje niet meer lekker. Dit beïnvloed bovendien ook nog eens de houdbaarheid van het product. Ook is het belangrijk dat je het op een plaats bewaart die niet al te warm is. Warmte is namelijk ook erg slecht voor de kwaliteit van je olijfolie.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>