Houdbaarheid ei (gekookt én ongekookt)

houdbaarheid eierenHet bewaren van eieren kan zowel in de koelkast of buiten de koelkast op een donkere plek. Maar hoe lang zijn deze eieren precies houdbaar? Hoe je de versheid van de eieren kunt testen en wat de houdbaarheid is van een vers ei en gekookt ei, dat lees je hier.

Houdbaarheid testen

Ben je bang dat de eieren niet meer goed zijn? Je kunt simpelweg een ei naast jouw oor houden en flink heen en weer schudden. Een vers ei maakt dan geen geluid. Een ei dat niet meer vers is, is los van de schil en kun je letterlijk horen klotsen.


Ook kun je de ei eerst openen en in een glazen bakje leggen. Bij een vers ei blijf de dooier drijven. Zakt de dooier naar de bodem? Dan kun je dit ei beter niet meer eten.

Houdbaarheid vers ei

De houdbaarheid van een vers ei kun je altijd herkennen aan de datum op de ei en de verpakking. Dit is meestal 28 dagen na het leggen van het ei. Dit is een wel indekdatum. Eieren kunnen in veel gevallen nog enkele dagen na deze datum genuttigd worden. Zorg er dan wel voor dat je de eieren goed test op houdbaarheid. Zorg ervoor dat je de eieren niet in de buurt van sterke kazen of uien bewaard. Deze geur kan zo door de schil trekken dat de eieren rot gaan ruiken.


Houdbaarheid gekookt ei

Wanneer je eieren kookt, kun je deze nog makkelijk vier dagen tot een week in de koelkast bewaren. Zo kun je aan het begin van de week eieren koken en geniet je de rest van de week iedere ochtend van een heerlijk eitje. Wil je nog langer genieten van gekookte eieren? Dan kun je ze ook invriezen. Mix de eieren in een schaaltje en doe ze in een diepvriesbak. Je kunt de eieren dan een aantal weken bewaren.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>