Houdbaarheid Deet

houdbaarheid deetDeet is een insectwerende formule die gebruikt wordt ter bescherming tegen insectenbeten. Het middel wordt voornamelijk gebruikt tegen tekenbeten of muggenbeten die verschillende soorten ziektes waaronder de ziekte van Lyme of Malaria en andere ziektes kunnen veroorzaken. Verder biedt het middel tot 10 uur bescherming tegen zowel muggen als teken beten. Men kan het product zowel in binnen- als buitenland gebruiken. Het product kan gekocht worden als gel, spray of lotion.


Wat is de houdbaarheid van DEET?

In principe is elk product verschillend en zo kunnen er ook verschillende houdbaarheidsdata op het product vermeld staan. Dit word aangegeven als THT of TGT (ten minste houdbaar tot/te gebruiken tot). Bekijk altijd eerst het houdbaarheidsdatum van het desbetreffende product alvorens je het middel gebruikt. Bij DEET wordt geadviseerd om na het openen van het middel het niet langer dan twee jaar te gebruiken. Mocht het zo zijn dat je het product al langer in huis hebt en niet zeker bent van de houdbaarheidsdatum dan dien je bij twijfel het beter niet te gebruiken en een nieuw middel aan te schaffen.


Hoe kan ik DEET het beste bewaren?

DEET kan men het beste goed afgesloten (zodat het andere producten of oppervlakten niet aan kan tasten) op een koele en donkere plek bewaren. Zorg ervoor dat kinderen niet in de buurt kunnen komen van het product om vergiftiging of andere soorten gevaren te voorkomen.


Mocht je meer vragen hebben of last hebben van een allergische reactie of dergelijke ongemakken na het gebruiken van het middel, breng dan direct je huisarts of dokter op de hoogte.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>