Hondvriendelijke tips voor een fris en schoon huis

Hondvriendelijke tips voor een fris en schoon huis

Heb je op dit moment een drukke puppy of een wat oudere hond? In beide gevallen weet je erg goed dat je er nét even wat meer aan moet doen om je eigen huis schoon en fris te houden. Misschien kom je er snel achter dat de gang gedecoreerd is met afdrukken van de modderige pootjes. In het zonlicht zie je de haren van je hond dwarrelen. Of je merkt in de loop van de tijd dat die ene fijne stoel van je hond sneller onaangename geurtjes met zich meebrengt. Het is de hoogste tijd om hier verandering in aan te brengen. Hoe je dit het snelste aan kunt pakken, lees je hier.

Richt altijd een vaste plek voor je hond in, bijvoorbeeld met een hondenmand

Een echte must bij jou in huis, is een hondenmand. Want hierdoor voorkom je sneller dat je hond op de bank of in een stoel springt. In plaats daarvan kan hij of zij heerlijk relaxen in een hondenmand. Probeer de mand meteen in huis te halen op het moment dat je je hondje bij het asiel of de kennel hebt opgehaald. Hierdoor raakt je trouwe viervoeter meteen gewend aan deze plek in huis en kan het ook zomaar de nieuwe favoriete plek in huis worden.

Een puppy in huis? Een hondenren in de kamer mag dan niet ontbreken

Is de pup die je een tijdje geleden hebt gekocht bijna oud genoeg om naar jouw huis te mogen? Of rent er op dit moment een rebelse rakker bij jou in huis rond? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat je meteen start met de juiste opvoeding. Je pup moet van alles leren en vooral leren wat wel en niet mag. Een hondenren in huis is een fijne plek om de pup een time-out te geven of om lekker in te laten slapen. Kies altijd voor een design dat groot genoeg is en genoeg bewegingsvrijheid biedt voor je trouwe viervoeter.

Kies ervoor om je hond iedere dag te borstelen

Je hebt liever niet te maken met ronddwarrelende haren in huis. Niet alleen is het niet zo hygiënisch, maar het kan ook vervelend zijn voor gasten over de vloer die een allergie hebben. Probeer dus altijd om je hond iedere dag te borstelen en nog meer aandacht aan de vacht te besteden zodra de rui eraan begint te komen.